Försäsong: Trio föll mot SHL-motstånd
Publicerad: 2020-09-03
Vita Hästen, Björklöven och Mora matchade samtliga mot SHL-lag under torsdagskvällen - och samtliga tre lag inkasserade förluster.

VITA HÄSTEN TAPPADE OCH FÖLL

Vita Hästen öppnade försäsongen med hett rivalmöte mot Linköping, men föll till slut med 3-2 efter ett övertidsavgörande.

Vita Hästen ledde med 2-0 efter två perioder efter ett tungt skott av Marcus Fagerudd och ett boxplay-mål av Kevin Elgestål. I den tredje perioden kvitterade Linköping via dubbla mål.

På övertid var Vita Hästen en ramträff från att avgöra, men istället fullbordade Jimmy Andersson LHC-vändningen genom att stänka in 3-2.

Målskyttar Vita Hästen: Marcus Fagerudd, Kevin Elgestål

FÖRLUST FÖR BJÖRKLÖVEN

Björklöven rivstartade sitt försäsongsmatchande med att möta fjolårets SHL-seriesegrare Luleå, och det slutade med en 4-2-förlust i Coop Norbotten Arena.

Luleå ledde med 3-0 i den andra perioden, men i slutet av mittakten så gjorde Olle Liss 1-3 och i upptakten av den tredje perioden satte David Eriksson 2-3. Närmare än så kom dock inte Löven, som istället fick se Linus Klasen punktera matchen fram till 4-2 med sitt andra mål för matchen.

Kevin Poulin vaktade buren för Löven.

Målskyttar Björklöven: Olle Liss, David Eriksson

MORA FÖLL I ÖPPNINGSMATCHEN

Försäsongsöppningen för Mora och nye tränaren Johan Hedberg blev ingen munter historia. Dalalaget föll mot Färjestad och siffrorna skrevs till 4-0.

Färjestad ledde med 1-0 efter två perioder, och gjorde sedan två snabba mål i inledningen av tredje perioden vilket avgjorde tillställningen.