Nytt avtal mellan HockeyAllsvenskan och SHL
Publicerad: 2022-12-20
HockeyAllsvenskan och SHL har tecknat ett nytt avtal mellan ligorna där det bland annat regleras när och övergångar kan ske mellan ligorna.

Det nya avtalet innebär bland annat att:

(x) Ersättningen per spelare som lämnar HockeyAllsvenskan ökar kraftigt.
(x) Icke-etablerade juniorer stannar i HockeyAllsvenska klubben.
(x) SHL-klubbar kan värva spelare från HockeyAllsvenskan mellan fram till och med den 27 juni.
(x) I de fall en SHL-klubb får en spelare draftad till NHL där spelaren dessutom direkt åker över till Nordamerika så kan den klubben värva en ersättare från HockeyAllsvenskan fram till 17 juli.

– Samtliga klubbar i HockeyAllsvenskan inser fördelen av att ha ett avtal ställt mot alternativet. Nu har vi ett nytt, klart bättre avtal som ger bra förutsättningar för kommande säsonger. Det ger klubbarna i HockeyAllsvenskan bättre förutsättningar att bygga trupper i tid inför säsongen och väsentligt fler spelare kommer vara villiga att skriva flerårsavtal med våra klubbar, säger Gabriel Monidelle, VD HockeyAllsvenskan.

– Avtalet ger en tydlig spelplan för alla inblandade och innebär också ett bra ekonomiskt tillskott för HockeyAllsvenskan, säger Johan Hemlin, vice VD SHL.

Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2025-2026 för att harmonisera med det avtal med NHL som svensk hockey nyligen tecknade.

HockeyAllsvenskan