AIK vann efter förlängning
Publicerad: 2016-10-14

Det krävdes en fjärde period för att skilja Västerås och AIK åt och det blev gästande AIK som fick med sig bonuspoängen hem till Stockholm efter avgörande mål av Christian Sandberg.

När AIK gästade Västerås på fredagkvällen gav Jesper Bratt gästerna ledningen tämligen omgående. 4:32 stod klockan på när han satte 1-0 bakom Henrik Lundberg i Västeråskassen. Efter det förflöt den första perioden utan några fler mål, trots att Västerås fick spela två numerära överlägen i följd strax innan halva perioden var spelad.

Efter en mållös andra period kunde Västerås kvittera när AIK:s Emil Lundberg satt utvisad. Det hann bara gå nio sekunder av det numerära överläget innan 1-1 satt bakom Robin Rahm.

AIK fick ett gyllene tillfälle att ta ledningen när Västerås inom några sekunder drog på sig två utvisningar, men trots spel fem mot tre i närmare två minuter blev det inga mål och matchen gick till förlängning.

I spel tre mot tre gick det desto snabbare för gästerna, Christian Sandberg satte avgörandet efter dryga minuten av förlängningen och gav AIK viktig skjuts i botten av tabellen samtidigt som förlusten förstås tyngde bottenlaget Västerås.

Matchstatistik Västerås-AIK 1-2 efter förlängning

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.