Oskarshamn vände mot serieledaren
Publicerad: 2015-10-17

Oskarshamn blev andra raka lag att besegra AIK. På lördagskvällen föll serieledaren med 5-2, trots en tidig tvåmålsledning.

AIK kom till spel i Be-Ge Hockey Center med stor revanschlusta efter förlusten senast. Och redan efter elva minuter hade man gått upp i en tvåmålsledning. Den eviga målskytten Malte Strömwall ahde gett AIK ledningen, innan Emil Lundberg fyllt på en stund senare.

Ett formstarkt Oskarshamn vägrade dock att ge sig. Jonas Engström reducerade i den första perioden och halvvägs in i mittakten kunde ex-AIK:aren Joakim Hagelin kvittera till 2-2.

I slutperioden klev sedan IKO ut och fortsatte att köra. Redan efter 1.18 gav Victor Löfstedt laget ledningen och fyra minuter senare ökade Mitchell Wall på. Manuel Ågren avslutade sedan målskyttet, när han fastställde slutsiffrorna till 5-2 i spel fyra mot fem.

Vinsten var Oskarshamns sjätte på de sju senaste matcherna. Laget klättrar vidare genom tabellen, en tabell som fortsatt toppas av AIK trots de senaste nederlagen.

Matchstatistik Oskarshamn-AIK 5-2

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga 18:e oktober klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.