Lundberg sköt segern till AIK
Publicerad: 2016-03-05

AIK har skaffat sig matchboll i den HockeyAllsvenska finalen, detta efter seger med 2-1 hemma mot Tingsryd. Matchhjälte på Hovet blev Emil Lundberg med sitt avgörande mål i spel tre mot fem.

Med torsdagens seger i ryggen tog AIK på lördagen återigen emot Tingsryd hemma på Hovet. Det laddade finalmötet bjöd på gott om chanser och med sju minuter spelat kom det första målet. Målskytt var Jesper Frödén, som gav AIK ledningen framspelad av Eric Norin och Robin Kovacs.

Nämnde Norin drog sedan på sig ett matchstraff en bit in i den andra perioden. Det gav Tingsryd möjligheten till ett längre numerärt överläge, något som laget skulle utyttja. Med klockan på 11.33 kvitterade nämligen Eric Castonguay till 1-1.

Likaläget stod sig sedan till den tredje perioden, där gästerna inledde i spel fem mot tre. Men bara 24 sekunder in klev istället Emil Lundberg fram och sköt 2-1 för sitt AIK. Målet skulle även visa sig bli matchvinnande, för Tingsryds kvitteringsjakt gav ingen utdelning.

AIK vann därmed med 2-1 och kopplade samtidigt greppet om finalserien med 2-1 i matcher. Näst på tur väntar match nummer tre, som spelas på måndag i Nelson Garden Arena. Seger för Tingsryd är där ett måste om laget vill nå direktkval mot SHL.

Matchstatistik AIK-Tingsryd 2-1

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga 6:e mars klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.