Nio spelare försvinner från Västervik

13 april 2019 08:00

Nu står det klart att hela nio spelare lämnar Västervik inför nästa säsong. Bland dem finns tre spelare som klubben gärna hade behållit.


Nio spelare lämnar Västervik.

Emil Kruse, Alexander Lindqvist-Hansen och Pierre Gustavsson var en trio som klubben ville behålla, men de har tackat nej till en förlängning.

Emil Kruse, som var inlånad från Rögle, var gjuten förstamålvakt i vintras. Han vaktade buren i 46 matcher, släppte in 2,07 mål per match samt noterade en räddningsprocent på 92,2 %. Nästa säsong spelar 24-åringen i Västerås.

Alexander Lindqvist-Hansen kom till Västervik från Troja-Ljungby förra sommaren och den 27-årige forwarden svarade för 15 poäng på 52 matcher den gångna säsongen.

Pierre Gustavsson är en riktig trotjänare i Västervik och hyllades också för sin 300:e match i klubben under den gångna säsongen. 29-åringen svarade för tre poäng på 45 matcher.

Västervik väljer dessutom att inte förlänga kontraktet med sex spelare: Adam Ohre, Niklas Enberg, Edwin Johansson, Alfred Andersson, Philip Rondahl och Filip Suchý.

"Västerviks IK tackar samtliga för insatserna i VIK och önskar lycka till med fortsatta hockeykarriärerna", skriver klubben på sin hemsida.

Läs mer på Västerviks hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season!