Athletic Work: "Kommer ett liv efter karriären"

15 mars 2022 12:00

HockeyAllsvenskan är starkare än någonsin och är det tack vare viktiga samarbetspartners. Under Marknadsveckan 2022 kommer ligan att lyfta fram partners och deras engagemang i ligan. I dag: Athletic Work.


Inför den här säsongen klev Athletic Work in som ny partner till HockeyAllsvenskan.

Syftet med partnerskapet är att skapa ett gemensamt projekt där Athletic Work aktivt ska arbeta med spelarna i de HockeyAllsvenska klubbarna och förbereda dem inför livet efter hockeyn. Det kan handla om att hitta deltidsarbete, skräddarsy utbildningar samt att karriärcoacha.

Ett samarbete som är unikt i hockey-Sverige.

– Det är en ny typ av sponsorskap som inte bara bygger på exponering utan andra mervärden som framtiden för en aktiv spelare, säger Magnus Eriksson, VD Athletic Work.

Mathias Kemi hos Athletic Work har startat upp arbetet under säsongen.

– Under hösten har jag träffat sportchefer och spelarna själva. Spelarna måste redan nu tänka på nästa steg för det kommer ett liv efter hockeykarriären. En del behöver läsa upp ämnen till gymnasiekompetens, andra är redo för högskolestudier, säger Mathias Kemi och fortsätter:

– Responsen har varit mycket positiv, jag har inte mött någon som är negativ. Alla förstår fördelarna med detta. Jag är också tydlig med att jag kommer vara behjälplig med alla steg, det vill säga att det inte kommer att läggas något tungt i knät på klubben. Vi gör detta tillsammans, min roll är att vara karriärcoach framåt för spelare och ledare.

HockeyAllsvenskan om samarbetet:

– För HockeyAllsvenskan som liga är det otroligt viktigt att vi tar ansvar för våra spelare, dels under karriären men även i förberedelsen till en karriär efter karriären. Med en dedikerad resurs i Mathias Kemi får spelarna rätt förutsättningar till utbildning och arbete vilket ligger helt i linje med vår önskan om att arbeta hållbart, säger Linnea Leijonklo, Kommersiell Chef på HockeyAllsvenskan.

» Läs mer om Athletic Work