Gästkrönika: "Älskar drivkraften som finns"

11 september 2017 11:00

Varje vecka publiceras en gästkrönika. Denna vecka skriver C Mores nya expert Johan Tornberg om sin comeback i tv-rutan och om förväntningarna inför säsongen.


Äntligen HockeyAllsvenskan igen!

Ni som följt serien vet att jag har bevakat HockeyAllsvenskan innan och jag är väldigt, väldigt glad att få chansen att göra det igen.

Sedan jag fick sparken från Örebro den femte januari så har jag haft förfrågningar om nya hockeyjobb, men jag var jätteglad när C More ställde frågan och jag fick möjligheten att göra TV igen och nu ser jag verkligen fram emot att få dra igång.

En stor del som jag gillar med att bevaka HockeyAllsvenskan är den drivkraft som finns i alla föreningar. Den är enorm. Därför är det så kul att många lyckas också. Se på Mora ifjol. Eller Örebro, Karlskrona och Växjö innan dess. Flera av dem är förhållandevis nya föreningar som tagit sig hela vägen till SHL och knuffat ut mer historiska föreningar. Jag älskar drivkraften som finns att nå hela vägen - och att man gör allt med små medel.

Det är fascinerande.

Vem kommer ni då att få se i rutan?

Jag försöker alltid vara mig själv och det ska jag fortsätta att vara. Jag gillar att hålla en positiv ton. Jag trillar dit ibland, jag gjorde det som tränare och kommer säkert göra det i rutan också, där det blir för mycket fokus på det negativa och där man letar fel. Men jag försöker alltid vända på det där. Någon kan göra ett misstag - men det gäller att se vad någon annan gjorde bra i samma sekvens. Det blir så mycket roligare att följa ishockeyn på det viset. Sedan är inte allt toppen hela tiden, det är jag också medveten om. Jag ska försöka vara rak, ärlig och tydlig.

Nu har jag gjort en tid som tränare igen och har en färskhet i hur det fungerar i dagens hockey, både på isen och allt runtomkring. Det tror jag att jag kommer ha nytta av i TV också.

HockeyAllsvenskan i år är lika intressant som alltid.

Jag tror att några lag kommer att rinna iväg i toppen och vara dominanta. Det är det jag förväntar mig i alla fall. Ett av de lagen är Leksand. Ett annat är AIK. Sedan vill jag även peta in Karlskoga där, jag tror de blir bra igen.

Det blir alltid överraskningar och något lag som överpresterar. Det är roligt med den oförutsägbarheten.

Om jag ska nämna något lag som kan överraska?

Då säger jag Troja-Ljungby.

De gjorde ett bra kval i våras och jag gillar deras satsning. Jag tror de kan vara med där uppe och bråka.

Jag ser fram emot den här säsongen väldigt mycket. TV är roligt, spelare och ledare i HockeyAllsvenskan brukar alltid bjuda till och det spelas mycket bra ishockey.

Vi ses i hallarna!

Johan Tornberg
Expert i C More