Ligan lockade 16 miljoner besökare!

13 juni 2022 11:45

HockeyAllsvenskan lockar folk till arenorna och teven - men också till webben! Ligans centrala hemsida samt klubbarnas hemsidor lockade 49 % fler unika besökare gångna säsongen jämfört med året innan!


Över en miljon personer besökte de allsvenska arenorna under säsongen. I slutspelet kom över 200 000 personer, arenabeläggningen var på 74 % och finalserien mellan HV71 och Björklöven var slutsåld.

Till det ökade tv-tittandet på HockeyAllsvenskan i C More med hela 43 %.

Ökningen är också tydlig när det kommer till webben.

Officiella hemsidan hockeyallsvenskan.se ökade på alla fronter under gångna säsongen. Antalet unika besökare ökade med 40 %, totala antalet besökare ökade med 34 % och antalet sidvisningar ökade med 37 %.

Sett över hela ligan, det vill säga både centrala hemsidan och alla klubbarnas webbsidor, så är ökningen också imponerande.

Antalet unika besökare ökade med 49 %, totala antalet besökare ökade med 33 % och antalet sidvisningar ökade med 29 %.

Liganätverket av hemsidor lockade över fem miljoner unika besökare och hade totalt sexton miljoner besök.

Ser vi till sociala medier så har HockeyAllsvenskan över 105 000 följare och är den svenska idrottsliga som växer snabbast med en tillväxt på 15 % gångna vintern.

– Att vi ökar visste vi men nu får vi ytterligare bevis på att våra klubbar är inne på rätt spår när det gäller att höja intresset för ligan. Vi kommer tillsammans med alla klubbar lägga i nästa växel och köra full fart framåt för att förhoppningsvis om ett år när det är dags att summera säsongen 22/23 se att vi har lyckats öka än mer, säger Gabriel Monidelle, VD HockeyAllsvenskan.