Matchguide: Massor av viktiga matcher!
Publicerad: 2020-02-28
Tre omgångar kvar av HockeyAllsvenskan - och ikväll är det full omgång och massor av viktiga matcher i Sveriges mest underhållande liga!

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Kristianstad - Vita Hästen, Kristianstads Ishall
19.00 Tingsryd - Almtuna, Nelson Garden Arena
19.00 Björklöven - Södertälje, A3 Arena
19.00 Timrå - Mora, NHK Arena
19.00 Karlskrona - Västervik, NKT-Arena Karlskrona
19.00 AIK - MODO, Hovet
19.00 Västerås - Karlskoga, ABB Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Timrå mot Mora ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Timrås Jonathan Dahlén och Moras Johan Persson.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Timrås sportchef Kent "Nubben" Norberg studion.
» I andra pausen analyseras tabelläget.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

{!H}

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Kristianstad jagar vidare för att slippa spel i Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Med tre omgångar kvar har nykomlingen tre poäng upp till Almtuna närmast ovanför strecket. Skåningarna har två raka förluster i bagaget, senast blev det 2-5-torsk på hemmaplan mot Västerås.

» Vita Hästen är klara för Slutspelsserien. Senast blev det seger mot MODO, och det innebär att laget vunnit två matcher i rad för första gången sedan mitten av december.

» Christopher Fish hade en stor match senast när han dunkade in tre mål och noterade fyra poäng mot MODO. Forwarden har gjort tretton mål den här säsongen, och hela elva av de kassarna har kommit under de femton senaste matcherna.

{!B}

» Tingsryd vann nyckelmatchen mot Karlskrona senast, och det innebär att smålänningarna är med i kampen om åttondeplatsen på allvar. Taif är tre pinnar bakom nuvarande åttan Mora. Noterbart är att Tingsryd har vunnit tre raka matcher på hemmaplan.

» Almtuna åkte på en rejäl smäll senast, 1-11 mot Timrå på hemmaplan, och lär vara revanschsugna. Laget är kvar som tolva i tabellen, precis ovanför negativa kvalstrecket, och har tre poäng att gå på gentemot jagande Kristianstad.

» Tingsryds Gustav Olhaver har gjort tre mål på de två senaste hemmamatcherna.

{!C}

» Björklöven är klara seriesegrare i HockeyAllsvenskan. Laget föll förvisso mot Västervik i tisdags, men eftersom MODO föll under onsdagen så blev seriesegern klar. Nu siktar Löven på att utöka sin fina hemmasvit. Umeå-laget har sexton (!) raka vinster i A3 Arena.

» Södertälje har visat fin form länge, men föll i bortamatchen mot Karlskoga senast. Det innebär att luckan på en poäng upp till femman Västerås växte till fyra poäng. Femteplatsen ger som bekant både bonuspoäng och en extra hemmamatch i Slutspelsserien.

» Södertäljes center Hugo Gustafsson, som är en av finalisterna till Guldgallret, är i strålande form. Han har gjort poäng i sex raka matcher (fyra mål och fem assist).

{!D}

» Timrås segertåg fortsätter. Laget hade en riktig urladdning i onsdags när Almtuna bortabesegrades med hela 11-1, och serietrean har därmed åtta raka vinster på kontot. Laget är också ifatt andraplacerade MODO poängmässigt, nu är rivalen bara målskillnad före i kampen om den andra platsen i HockeyAllsvenska finalen.

» Mora har skaffat sig ett bra utgångsläge inför slutspurten, men är jagade. Dalalaget är åtta i tabellen, och har tre poäng att gå på gentemot jagande Tingsryd och Västervik. Formen? Skaplig, Mora har tre raka kryssmatcher i bagaget där man lyckats ta extrapinnen i de två senaste matcherna efter att ha avgjort på övertid.

» Många spelare i Timrå är i grym poängform. Sebastian Hartmann och Morten Madsen har gjort poäng åtta respektive sju raka matcher. Jonathan Dahlén smackade dessutom in fyra (!) mål i den tredje perioden mot Almtuna senast.

{!E}

» Karlskrona förlorade mot Tingsryd senast, och nu blir det svårt att nå Slutspelsserien. Laget är elva i tabellen och har sex poäng upp till åttan Mora med bara nio poäng kvar att spela om. Formen är också svag, KHK har bara en seger på de tretton senaste matcherna.

» Västervik tog en skalp i tisdags när serieettan Björklöven besegrades på hemmaplan. Det betyder att smålänningarna är med i kampen om en plats i Slutspelsserien. Det skiljer tre poäng upp till åttan Mora med tre matcher kvar att spela.

» Karlskrona har bara gjort två mål på de tre senaste matcherna.

{!F}

» AIK är redan klara för Kvalserien till HockeyAllsvenskan, så nu handlar slutspurten av serien om att få med sig en bra känsla in i kvalet. Hemmaformen är fin, laget har tagit sju av nio poäng i de tre senaste kamperna på Hovet.

» Efter tre raka segrar så föll MODO mot Vita Hästen senast. MODO är kvar som tvåa i tabellen, men trean Timrå är ikapp poängmässigt, och nu är det bara målskillnad som skiljer. MODO är således i ett stort poängbehov för att hålla undan andraplatsen.

» MODO:s toppkedja är i galen form. Jonathan Johnson, Adam Tambellini och Patrik Karlkvist har sprutat in 44 poäng på de sex senaste matcherna.

{!G}

» Efter en tung period med tre raka förluster och bara en seger på sju matcher så fick Västerås till ett viktigt trendbrott senast genom att bortavinna mot Kristianstad. Därmed tog man ett nytt grepp om femteplatsen i tabellen, och gapet ner till jagande sexan Södertälje har ökat från en till fyra poäng.

» Karlskoga har poäng i sju av de åtta senaste matcherna och hemmavann mot formstarka Södertälje senast. Allt talar för att BIK blir fyra i tabellen, men det finns fortfarande en teoretisk chans att bli tvåa i tabellen. Då krävs dock tre pinnar mot VIK, och att andra resultat går lagets väg.

» Ett starkt powerplay möter ett starkt boxplay ikväll. Karlskoga är serietrea i powerplay med 26,7 %, medan Västerås är serietvåa i boxplay med 83,1 %.

Jonas Gustavsson