Tipsexperten: "Troja för bra på hemmais"
Publicerad: 2018-03-02
Vilken fredag som väntar oss hockeyälskare. Det är full omgång i HockeyAllsvenskan och därmed finns samtliga lag med på kvällens Powerplay-kupong. Med bara tre omgångar kvar av grundserien närmar sig avgörandet. Kupongen börjar dock med en mycket viktig bottenmatch från SHL.

Spelstopp: 18.59

1. Rögle - Karlskrona 1
Med fem matcher kvar av grundserien skiljer det tio poäng mellan Rögle och Karlskrona. Karlskrona måste plocka segrar om de ska lyckas undvika negativt kval. Blekingelaget är ett av hela seriens absolut sämsta bortalag men har faktiskt vunnit tre av sina fem senaste fajter på bortaplan. Rögle gör nu sin första hemmamatch sedan OS-uppehållet. Innan uppehållet visade skåningarna upp ett mycket bra spel på hemmais med poäng i fyra av de fem sista matcherna. De ska vara favoriter även här men streckas alldeles för hårt. De två tidigare gångerna lagen mötts under säsongen har det slutat oavgjort båda gångerna. Det är två hyfsat jämna lag som möts och då är 65 procent på ettan alldeles för högt. Gardera tidigt.

2. BIK Karlskoga - Oskarshamn 1
Det kan vara seriens två formstarkaste lag som ska göra upp i Karlskoga under fredagskvällen. BIK Karlskoga fick se sin fyra matcher långa segersvit brytas när de nollades uppe i Timrå i 0-2 förlusten. Det är inte mycket att säga om, serieledarna var helt enkelt för starka. Då Västervik och Troja/Ljungby också förlorade skiljer det dock fortfarande bara tre poäng upp till säker mark. Med endast tre omgångar kvar att spela av serien måste värmlänningarna ta en seger här om hoppet fortfarande ska leva. Men det blir inte lätt. Motståndarna Oskarshamn har nämligen fem raka segrar och sju raka matcher med poäng. I alla dessa sju matcher har Ludvig Elvenes gjort poäng. Han kommer dock inte spela mer för Oskarshamn under året då Rögle valt att kalla hem 21-åringen. Det är ett stort avbräck för smålänningarna. Oskarshamn har i stort sett säkrat en plats bland topp åtta och får se fram emot playoff. Ett betydligt mer desperat hemmalag bör ha högre motivation. Ettan är en tänkbar värdespik.

3. Björklöven - AIK 1
Om den förra matchen stod mellan två av de formstarkaste lagen i serien så är det två av de formsvagare föreningarna som möts i A3 Arena. Björklöven har inte tagit en trepoängare på de sju senaste omgångarna och därmed blivit indraget ordentligt i streckstriden. Med tre omgångar kvar av grundserien ligger Umeåborna sjua, endast två poäng före rivalen Modo som ligger nia. I tisdags förlorade Löven klart borta mot bottenlaget Tingsryd. Hemma i Umeå är de dock starkare. Där har de tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna. AIK förlorade den otroligt viktiga toppmatchen hemma mot Leksand i tisdags och kan därmed glömma att hamna topp två. Förlusten var gnagets fjärde raka vars formdipp kom vid absolut sämsta tidpunkt. Här lär det bli tätt men ett Björklöven som har väldigt mycket mer att spela för tippas först. 1X bör räcka.

4. Leksand - Timrå 1
Med tre omgångar kvar av grundserien har Leksand åtta poäng ner till AIK på tredjeplatsen. Det lär vara Leksand och Timrå som får göra upp i en episk batalj i bäst av fem matcher om vilka som får chansen att direktkvala mot SHL:s jumbo. En liten försmak av den fajten får vi här när Leksand tar emot Timrå i Tegera Arena. Leksand har fyra raka segrar bakom sig och börjar äntligen få ut den potential som finns i truppen. Det var efter att Robin Rahm ställde sig i kassen som segrarna började rulla in. Den 31-årige burväktaren, som började säsongen i den danska ligan, har gjort succé och alltså vunnit alla fyra matcher han stått i mål för Leksand. Vi lär få se Rahm mellan stolparna även här. Timrå vann hemma mot BIK Karlskoga men har bara vunnit en av sina fem senaste bortamatcher. Ett pånyttfött Leksand som äntligen har en stabil målvakt ska vara favoriter till att skaffa sig ett mentalt överläge inför framtiden. Ettan är en vettig spik.

5. MODO - Almtuna 1
Modo kom till bortamatchen mot starka Pantern med tre raka förluster och behövde en seger för att kunna närma sig topp åtta. Helst skulle de visa upp ett övertygande spel med för att ge de hårt prövade Modo-fansen något att tro på. Det var också precis vad som skedde. Modo vann med hela 6-1 i något som var deras bästa prestation på väldigt länge. Nu har de två poäng upp till Södertälje på plats åtta och Björklöven på plats sju. Upp till plats sex skiljer det sex poäng och där finner vi Almtuna. Uppsalalaget har varit väldigt ojämna de senaste veckorna men tog i tisdags en livsviktig hemmaseger mot Troja/Ljungby efter att innan dess förlorat tre raka matcher. Almtuna imponerade dock verkligen inte. Bortalaget vann skotten med 38-23 i den matchen och det var enbart tack vare ett effektivt powerplay samt ett fantastiskt målvaktsspel av Arvid Ljung som Almtuna kunde plocka tre viktiga poäng. Mycket ovisst här men vi är inne på att Modo spetsar till streckstriden ytterligare. Ettan ritas dit först. Den blir dock alldeles för överstreckad och ska därmed garderas. Helst med alla tecken.

6. Troja/Ljungby - Tingsryd 1
Troja/Ljungby förlorade alltså bortamatchen mot Almtuna trots en mycket bra prestation. Därmed kan de nog glömma slutspelsserien då de har sju poäng upp till plats åtta med tre matcher kvar. Nu gäller det att undvika de sista två platserna. BIK Karlskoga och just Tingsryd jagar bara tre poäng bakom. Troja/Ljungby har en längre tid spelat mycket bra hockey, inte minst på hemmais. De har faktiskt tagit poäng i 17 av de 18 senaste fajterna på Ljungby Arena. Tingsryd vann något överraskande hemma mot Björklöven efter att innan dess förlorat sex raka matcher. Med tre poäng upp till Troja/Ljungby har de här en jättechans att tajta till bottenstriden rejält. Men tyvärr för Tingsryd kommer de inte klara av det. Troja/Ljungby, med poängkungarna Jonathan Johnson, Nicolai Meyer och Tor Immo i spetsen är alldeles för bra på hemmais och vinner detta enkelt. Ettan är kupongens bästa spik.

7. Vita Hästen - Pantern 1
Vita Hästen är tia i tabellen med fyra poäng upp till en plats i slutspelsserien. Tyvärr verkar de ha glömt vart målet är beläget. De två senaste matcherna har gett noll poäng och endast ett mål framåt. I tisdags var det ett extremt viktigt streckmöte mot Södertälje som stod på menyn. Vita Hästen pressade också på ordentligt och vann bland annat skotten med 38-22. Norrköpingslaget fick dock inte in gummitrissan och fick inkassera en 1-4 förlust. Nu måste Vita Hästen ta tre raka segrar om de ska ha minsta chans att nå slutspelsserien. Först ut är Pantern som ligger i lite ingenmansland som tabellfyra. Pantern har nämligen redan i praktiken säkrat en plats i slutspelsserien och har inte speciellt mycket att spela för. Det märktes i hemmamatchen mot Modo som förlorades med hela 1-6. Bortamatch nu och där är skåningarna starka. Pantern är faktiskt hela seriens bästa bortalag. Ett betydligt mer motiverat hemmalag ska dock ses med klart störst chans här och får grundtipset. Här behövs det dock garderas tidigt. 1X på mindre system, alla tecken på det stora.

8. Västervik - Södertälje 1
Vi avslutar denna magiska kupong med en otroligt viktig match när Västervik tar emot Södertälje. Västervik förlorade i tisdags en tät bortamatch mot formstarka Oskarshamn med 4-3 efter att ha lett matchen med 3-1 efter två spelade perioder. Innan förlusten hade Västervik tre raka segrar men nu är de återigen bara tre poäng före jagande Tingsryd och BIK Karlskoga i den stenhårda bottenstriden. Nu väntar Södertälje, som efter sin viktiga 4-1 seger hemma mot Vita Hästen håller fast vid åttondeplatsen. På bortais har det dock inte stämt alls för SSK på sistone. De senaste fem bortamatcherna har inte gett en enda poäng. Det måste ändras nu om inte Södertälje ska tappa sin plats i slutspelsserien. Vi håller dock Västervik som snäppet vassare på hemmais och tippar etta först. Men det är ett väldigt ovisst möte mellan två lag som måste plocka poäng. Vi testar 1/2 på det stora systemet.

Spiken! - Troja/Ljungby
Troja lär inte ha någon chans att hamna i slutspelsserien längre men de är för starka för att hamna bland de två sista platserna. På hemmais är Troja vansinnigt svårslagna. Tingsryd räcker inte till här. Ettan spikas.

Skrällen! - Björklöven
AIK har fyra raka förluster och har inte längre en reell chans att hamna i finalserie mot Timrå. Trots den dåliga formen och den brist på motivation gnaget lär känna streckas de högre än ett vilt kämpande Björklöven som behöver alla poäng de kan få för att hamna topp åtta. Det köper vi inte. Ettan streckas först.

Lilla raden - 24 rader
[1. Rögle - Karlskrona 1X

  1. Karlskoga - Oskarshamn 1
  2. Björklöven - AIK 1X
  3. Leksand - Timrå 1
  4. MODO - Almtuna 1X2
  5. Troja/Ljungby - Tingsryd 1
  6. Vita Hästen - Pantern 1X
  7. Västervik - Södertälje 1](http://clk.tradedoubler.com/click?p=45&a=2982483&g=0&url=https://www.svenskaspel.se/powerplay)

Stora raden - 216 rader
[1. Rögle - Karlskrona 1X2

  1. Karlskoga - Oskarshamn 1X
  2. Björklöven - AIK 1X
  3. Leksand - Timrå 1
  4. MODO - Almtuna 1X2
  5. Troja/Ljungby - Tingsryd 1
  6. Vita Hästen - Pantern 1X2
  7. Västervik - Södertälje 12](http://clk.tradedoubler.com/click?p=45&a=2982483&g=0&url=https://www.svenskaspel.se/powerplay)

Klicka här för att spela Powerplay!

Tipsexperten