Matchguide: Utmanar Pantern i toppen?
Publicerad: 2017-02-22

Pantern fortsätter att övertyga i årets HockeyAllsvenska, och har fortsatt god chans på att knipa den sista platsen till den HockeyAllsvenska finalen. Seger mot Oskarshamn ikväll, och förutsättningarna ser än bättre ut.

Match:
22/2 19.00 Pantern - Oskarshamn, Malmö Isstadion

Sändning:
C More, cmore.se

Pantern knep två viktiga och tunga poäng i hemmamötet mot Västervik i den senaste omgången. Pantern var genom hela matchen det styrande och spelförande laget och gick segrande ur striden på ett rättvist sätt. Men segern kom efter förlängning och det gjorde att man tappade lite kontakt med Karlskoga i jakten på den andra platsen till den HockeyAllsvenska finalen.

- Vi startade matchen väldigt bra och tar tag i spelet generellt i första perioden och framförallt i andra perioden, då vi har mycket puckinnehav. Får ingen utdelning där, men anser ändå att vi har 1-0 välförtjänt in i tredje perioden. Det är ingen trygg ledning, men ett slumpmål gör att våra motståndare kommer in i matchen och där tappar vi kanske lite linjer i vårt sätt och hur vi vill spela, under ett tag i alla fall, men tar oss samman ändå och sätter ihop det. Känns väl inte riktigt rättvist med 1-1, men vi gör det ändå bra och tar extrapoängen i sudden välförtjänt, sammanfattade tränaren Håkan Åhlund, efter matchen.

Fyra poäng skiljer nu topplagen åt nu när serien går in i sitt slutskede och det är med andra ord viktiga poäng som gäller för Pantern när Oskarshamn kommer på spel.

Oskarshamn går i sin tur en viktig batalj lite längre ner i tabellen. Laget är inblandat i det getingbo som utspelar sig kring strecket som indikerar en plats till slutspelsserien. Just nu är Oskarshamn utanför strecket på en tionde plats, men eftersom det är så pass tätt i tabellen kommer varje poäng nu att vara av yttersta vikt.

- Förhoppningsvis kan den här segern mot Västerås göra att det släpper lite för killarna. Att det kan bli lite mer avslappnat så att vi klarar av att spela i ett högt tempo med pucken mot Pantern, säger Daniel Eriksson i Oskarshamn till klubbens hemsida.