Försäsong: Masiello ledde Löven till seger

22 augusti 2018 21:40

Oscar Masiello höll nollan när Björklöven slog tillbaka MODO. I övrigt under onsdagskvällen så vann Västervik mot Pantern, Karlskrona segrade i Finland och Almtuna föll mot nyblivet SHL-motstånd.


MASIELLO MURADE IGEN FÖR LÖVEN

Oscar Masiello murade igen kassen totalt mot MODO och räddade 23 skott när Björklöven kunde vinna med 3-0 i smygstarten av klassiska SCA-cupen.

Powerplay var en Löven-nyckel framåt när två mål gjordes i mittperioden. Det var i den spelformen som Jakob Stenqvist satte 1-0 och även om Lukas Ericssons 2-0 inte var ett powerplay-mål i statitiken så tillverkades det under en avvaktande MODO-utvisning.

Alexander Wiklund stängde sedan matchen med en 3-0-puck i tom målbur.

– Jag tycker att vi är ganska stabila långa stunder. Modo får några chanser när vi blir lite runda och tappar våran taggighet. De grunderna vi håller på med fick vi hålla på med och det kändes vettigt det vi höll på med. Vi har tagit med oss det vi lärde oss i turneringen i Finland. Det var inte någon jättebra hockeymatch men det var helt okej och vi hanterade kaoset på ett bra sätt, säger tränaren Joakim Fagervall till Bjöklövens hemsida.

» Läs mer på MODO:s hemsida
» Läs mer på Björklövens hemsida

IMPORTERNA FIXADE VÄSTERVIK-SEGER

Efter en radda tunga spelartapp i våras så har Västervik tvingats värva mycket nytt inför i år - och det har blivit en hel del importer.

Just de nya importerna stod i centrum när Västervik slog tillbaka Pantern och vann med 4-1.

Tjecken Filip Suchý sköt två mål, dels matchvinnande 2-1, dels avslutande 4-1 i tom bur. Amerikanerna Darren Nowick och Trevor Mingoia stod för de övriga målen.

– Vi spelar med insidan och tar det säkra före det osäkra som man måste när man leder en match. Detta är den mest stabila matchen så här långt, säger tränaren Mattias Karlin till Västerviks hemsida.

Oliver Olsson sköt tröstmålet för Pantern.

» Läs mer på Västerviks hemsida

CRANDALL TVÅMÅLSSKYTT FÖR KARLSKRONA

Karlskrona är just nu i Finland på en turné och ska spela två matcher. Första matchen, mot högstaligalaget KalPa, slutade med en meriterande 3-1-vinst.

Nyförvärvet Justin Crandall klev fram som matchvinnare och med två mål. Han gjorde både 1-0 och 3-0.

I övrigt stod två uppflyttade juniorer i fokus: Johan Schreiber satte 2-0-målet och i kassen svarade Arvid Holm för en solid insats.

På fredag spelar Karlskrona mot finska andradivisionslaget Peliitat.

ALMTUNA FÖLL MOT TIMRÅ

Almtuna har fått en tuff start på försäsongen resultatmässigt. Efter förluster mot Djurgården och Västerås (efter straffar) så blev det också nederlag mot SHL-nykomlingen Timrå.

Förlustsiffrorna skrevs till 1-5.

Nyvärvade backen Adam Thilander sköt enda Almtuna-målet när han reducerade till 1-2 mitt i matchen.

» Highlights
» Läs mer på Almtunas hemsida

DAGENS MATCHER
Almtuna - Timrå 1-5
KalPa - Karlskrona 1-3
MODO - Björklöven 0-3
Pantern - Västervik 1-4

» Försäsong 2018