MODO säkrar upp dubbla backpjäser
Publicerad: 2018-04-13
MODO har gjort klart med två backar: Tom Hedberg värvas från HV71 och Sebastian Walfridsson förlänger sitt kontrakt.

MODO har säkrat upp två backpjäser till kommande säsong.

Klubben har värvat in Tom Hedberg från HV71. 18-åringen vände i höstas hem till Sverige efter ett juniorår i Kanada, och delade säsongen med SHL-spel i HV71 (28 matcher) och allsvenskt spel i Oskarshamn (30 matcher).

Hedberg har skrivit på för ett år och återförenas med tränaren Björn Hellkvist som han hade i IKO den gångna säsongen.

– Björn är riktigt bra och hjälpte mig mycket med min utveckling i Oskarshamn, så självklart gjorde det att beslutet blev ännu enklare för mig att ta. Jag ser fram emot att ta ännu större steg med honom nästa säsong, säger Tom Hedberg till MODO:s hemsida.

– Tom är en kille som är från våra regioner så det känns jättekul att han vill komma till MODO. Det ska bli spännande för oss att få vara en del av Toms utveckling i minst ett år till, säger sporchefen Michael Sundlöv.

MODO har även förlängt med backtalangen Sebastian Walfridsson som spelade 31 allsvenska matcher den gångna säsongen. 19-åringen har skrivit på ett tvåårsavtal.

– Sebastian har spelat här länge och är en ung kille som vi är jätteglada att få ha kvar, det ska bli väldigt spännande att ta del av hans fortsatta karriär och kul att följa hans kurva som bara pekat uppåt, säger Sundlöv.

Samtidigt står det klart att Emil Alba inte blir kvar i klubben. Den 20-årige forwarden svarade för nio poäng på 39 matcher den gångna säsongen.

Läs mer om Tom Hedberg på MODO:s hemsida

Läs mer om Sebastian Walfridsson på MODO:s hemsida

Jonas Gustavsson