Matchguide: Nu drar Slutspelsserien igång!

12 mars 2019 10:00

Tisdag och dags för Slutspelsserien i Fristads Hockey Challenge att dra igång! Hur går det i nyckelmatchen mellan Västerås och Leksand? Fortsätter det att vara jämnt mellan Karlskoga och MODO? Hakar Karlskrona eller Västervik på i PlayOff-kampen? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västerås - Leksand, ABB Arena
19.00 Karlskoga - MODO, Nobelhallen
19.00 Karlskrona - Västervik, NKT-Arena Karlskrona

SLUTSPELSSERIEN

Enkelserie som spelas över fem omgångar. Vinnaren går vidare till PlayOff.

Övriga lag spelar i HockeyAllsvenskan 2019/20.

Lagen har med sig bonuspoäng baserat på placering i grundserien, 3:an har 3 p, 4:an har 2 p och 5:an har 1 p, 6:an, 7:an och 8:an har 0 p med sig.

» Fristads Hockey Challenge

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

VÄSTERÅS - LEKSAND

Slutspelsserien inleds med en nyckelmatch.
Lagen blev trea respektive fyra i HockeyAllsvenskan och startar därmed på tre respektive två poäng, så Västerås eller Leksand har chansen att göra ett ryck gentemot konkurrenterna direkt.
Västerås har gått starkt mot Leksand under säsongen och tagit tio av tolv poäng mot dalalaget.
Räknar man ut en tabell baserat bara på mötena mellan lagen i Slutspelsserien så toppar Västerås den i stor stil.
Trots den statistiken och trots tre bonuspoäng så ser Västerås sig inte som favoriter. Tränaren Thomas Paananen menar att man slår ur underläge:
– Det är väl inget snack om det. Modo och Leksand, exempelvis, de ska vara i den här serien om man ser till budget och förutsättningar och sådant, säger han till vlt.se, och fortsätter:
– För oss var målet att etablera oss i HA – och nu står vi här. Det är häftigt. Vi har fått en jäkla utveckling på många spelare som har stärkt sina papper till framtiden, precis som vi vill jobba i Västerås.
Leksand vet om betydelsen av första matchen, men slänger bort att den avgör hela serien:
– Självklart vill vi få bästa möjliga start på serien och inte låta Västerås gå ifrån i tabellen, men samtidigt måste vi komma ihåg att det är fem matcher som ska spelas. Ingenting är kört om vi skulle förlora poäng i morgon (idag), säger Mattias Ritola till klubbens hemsida.

Noterat:
» Västerås har inga skadebekymmer utan har fullt trupp vilket innebär att några spelare kommer få vila ikväll.
» Filip Johansson missade sista matchen i HockeyAllsvenskan men är tillbaka i Leksand ikväll. Calle Själin och Tobias Forsberg saknas.
» Västerås Jonas Liwing avslutade HockeyAllsvenskan med att göra fem poäng på två matcher.

» Läs mer på Leksands hemsida

KARLSKOGA - MODO

Karlskoga tog sig förbi MODO i den sista omgången av HockeyAllsvenskan och får därmed starta med en bonuspoäng medan MODO startar på noll poäng.
Det har varit jämnt mellan lagen under säsongen och i inbördes möten har lagen tagit sex poäng vardera.
Blir det en ny holmgång ikväll?
– Vi möter ett spelskickligt Modo så det gäller att vi inte bjuder dem på några chanser. Vi vill bygga vidare på den positiva känslan vi haft på slutet och förhoppningsvis kan vi fortsätta smälla in något mål i powerplay, säger tränaren Staffan Lundh till Karlskogas hemsida.
MODO blandade och gav lite i slutet av HockeyAllsvenskan: fem vinster, två förluster, två vinster, en förlust.
Tränaren Björn Hellkvist har tagit med sig mycket från säsongens möten med BIK till ikväll:
– Den grundläggande scoutingen kvartstår ganska mycket. Sen händer konstiga saker i slutspelet. Det gäller att hantera situationerna som dyker upp, för de kan man inte veta på förhand. Det gäller att vara inställd på att de kan hända saker, säger han till MODO:s hemsida, och fortsätter:
– Vårt passningspel blir nyckeln. Att vi har en bra hög fart på våra skridskor det vet jag, för det kommer vi i stort sett alltid ha i våra spelvändningar och i vår backcheck. Men vi måste addera till en bra passningskvalité, vilket vi också sett att vi kan hantera här på slutet.

Noterat:
» Karlskoga får tillbaka Alexander Leandersson som saknades senast. Victor Berglind och Viktor Lang är kvar på skadelistan.
» MODO har inga skador, skriver allehanda.se.
» Karlskogas Fredrik Forsberg har gjort fem mål på de sex senaste matcherna.
» MODO:s Henrik Björklund har gjort åtta mål på de nio senaste matcherna.

» Läs mer på Karlskogas hemsida
» Läs mer på MODO:s hemsida

KARLSKRONA - VÄSTERVIK

Karlskrona och Västervik kom sjua respektive åtta i HockeyAllsvenskan och startar således Slutspelsserien på noll poäng. Att den här matchen blir väldigt viktig inför fortsättningen är det därmed inget snack om.
Vinnaren hakar på i kampen om PlayOff, förloraren halkar efter direkt.
Karlskrona har minusstatistik mot alla lag i Slutspelsserien, utom just Västervik.
– Självklart är det viktig med en bra början. Alla lag har en press på sig. Men mer hos vissa andra lag. Det ska vi utnyttja, säger KHK-backen Daniel Norbe till blt.se.
– Vi som står utan poäng får inte halka efter. Det går snabbt med trepoängssystemet med ett par segrar.
Västervik avslutade HockeyAllsvenskan starkt. Laget tog poäng i sju raka matcher där sex av kamperna slutade med seger.
– Det gäller att gilla läget samtidigt som vi vågar släppa loss och att spelarna har huvudet med sig. Det var positivt att komma åtta, men det fanns ändå en press att vinna för annars hade det varit över. Det var en annan typ av press. Jag hoppas att spelarna njuter av stundens allvar samtidigt som man tar ut det som finns i dessa fem matcher, säger tränaren Mattias Karlin till vt.se.

Noterat:
» Karlskrona har ingen inrapporterad frånvaro, men Drew Paris och Kyle Osterberg missade sista matchen i HockeyAllsvenskan.
» Västervik har tappat Darren Nowick som ska opereras och som sedan flyger hem till Nordamerika eftersom han ska bli pappa. Backen Erik Ullman återkommer i truppen. Saknas: Andreas Frisk, Niklas Folin.
» Västerviks Victor Öhman har gjort fem mål på de sex senaste matcherna.

» Läs mer på Västerviks hemsida