Matchguide: Vilket lag håller i sin svit?

31 januari 2020 10:00

Västervik och Almtuna har en vass hemma- respektive bortasvit, vilket lag förlänger sin svit ikväll? Fredagen bjuder på fem matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västervik - Almtuna, Plivit Arena
19.00 Björklöven - Västerås, A3 Arena
19.00 Mora - MODO, Jalas Arena
19.00 Karlskoga - Vita Hästen, Nobelhallen
19.00 Timrå - Tingsryd, NHK Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot Västerås ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Hardy Häman Aktell, Björklöven, och Viktor Hertzberg, Västerås.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det Guldgaller-fokus på Kristianstad och AIK.
» I andra pausen så gästar C More Björklövens materialförvaltare och berättar om han vad gör under en paus, samt avslöjar en del kring Löven-spelarna.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter fyra raka segrar så tog Västerviks segersvit slut i onsdags när det blev en 2-7-förlust på bortaplan mot Västerås.

» Det är en tuff kamp i botten av tabellen, och tack vare två raka segrar, mot Karlskoga och AIK, så håller Almtuna avståndet ner till jagande Kristianstad under det negativa kvalstrecket. Just nu skiljer det fyra poäng ned. Senast mot AIK var det inget snack, Almtuna tog en solid 6-1-vinst.

» Intressant hemma-borta-kamp! Västervik har tre raka hemmavinster medan Almtuna har tre raka bortavinster. Vilket lag utökar sin svit ikväll?

» Björklöven föll i topp- och prestigemötet mot MODO i onsdags, och Umeå-laget har därmed förlorat två raka bortamatcher. Hemma är serieettan dock i ruggig form. Laget har vunnit tolv raka hemmamatcher (elva av dem efter ordinarie tid).

» Västerås har poäng i åtta raka matcher. Den sviten innehåller dock bara två trepoängare, resten är kryssmatcher, men visst känns västmanlänningarna på gång. Senast kom till exempel en trea efter en övertygande 7-2-vinst mot Västervik.

» Västerås dras med skadeproblem och har därför lånat in backen Lars Jinghage och forwarden Marcus Viitanen från HockeyEttan-laget Köping. Båda gör debut ikväll och väntas få speltid.

» Mora lyckades vända ett 0-2-underläge till en 3-2-seger efter övertid senast mot Karlskrona, och dalalaget har därmed poäng i sju av de åtta senaste matcherna. Bland formstarka spelare märks bland annat Brendan Ranford som dunkat in sex mål och noterat fyra assist under de åtta senaste kamperna.

» MODO vann den viktiga toppmatchen mot Björklöven senast och man har därmed häng på förstaplatsen i tabellen. Fyra poäng skiljer upp till Löven. Formen är också bra då MODO har poäng i åtta raka matcher, och har vunnit tolv av de fjorton senaste matcherna.

» MODO har vunnit alla tre matcherna mot Mora under säsongen: 7-1, 5-1 och 4-3.

» Karlskoga är inne i en dipp. Efter nyår har laget bara vunnit två av åtta matcher, men trots det är laget kvar som fyra i tabellen och har bra häng på tredjeplatsen (är tre poäng efter Timrå). Senast föll BIK med 3-4 på bortaplan mot Kristianstad.

» Vita Hästen har de tio senaste omgångarna vunnit och förlorat varannan match. Ikväll siktar man på ett trendbrott, eftersom det blev en 3-2-seger efter övertid mot Tingsryd senast.

» Trots förluster så har Karlskoga flera spelare i vass poängform. Linus Karlsson har gjort åtta poäng på sina fem första matcher i klubben, Oliver Eklind har matat in fem mål på de fem senaste matcherna, och skyttekungen Fredrik Forsberg har gjort sex mål på fem matcher.

» Timrå har poäng i tre raka matcher, men vill se mer spelmässigt. Senast blev det en strafförlust mot Södertälje. "Jag tror vi är på väg upp formmässigt och hoppas vi kan visa det", säger Timrå-tränaren Fredrik Andersson till hockeypuls.se.

» Tingsryd har nu spelat tio raka matcher utan att ha bärgat någon trepoängare. Laget kryssar dock en hel del och tar kontinuerligt med poäng. På bortaplan har smålänningarna exempelvis poäng i tre raka matcher, där det blev en övertidsförlust mot Vita Hästen senast.

» Timrå har glädjebesked i truppen. Både Marcus Hardegård, hjärnskakning, och Jakob Ragnarsson, varit avstängd, är tillbaka igen. Dessutom är Jens Lööke och Oliwer Fjellström snart spelklara, även om det inte blir spel ikväll, skriver hockeypuls.se.