Profilerna: "En motor på träning och match"
Publicerad: 2018-09-08
#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Södertälje-tränaren Ulf Lundberg lyfter fram profiler inför säsongen.

Södertälje-tränaren Ulf Lundberg om…

… tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Christopher Liljewall, ny från Brynäs. Han kommer in med erfarenhet som behövs, kanske speciellt när allt inte kuggar i. Han håller alltid en bra nivå. Han är lite äldre, men brinner fortfarande för att utvecklas.

– Sebastian Dyk, ny från Pantern. Han positiv energi, fart och ett fint skott. Han kommer betyda mycket.

– Marcus Fagerudd, ny från Djurgården. Han hade det tufft förra säsongen men har hög potential. Får han komma in här och ta lite tid på sig så kommer det bli bra. Han kan vara en funktionell back med allt vad det innebär, men har också ett fint skott och bra offensiva kvaliteter.

… vem får sitt genombrott i år?

{!A}

– Måns Lindbäck. Han har varit i klubben i många år. Han är en lagspelare som alltid sätter laget i första rummet. Han kom undan för undan ifjol och var riktigt bra i Slutspelsserien. Han lägger alltid ner det hårda jobbet och är en omtyckt lagkamrat.

… vem är mest underskattad i ditt lag?

– Victor Andersson. Eller ja, jag vet inte om han är underskattad, men han är en viktig motor på träning och i match. Han snackar och kommunicerar hela tiden, och det driver på gruppen. Han har alltid en positiv inställning.

… vem vinner poängligan i Södertälje?

– Det är svårt och du blir väl grinig om jag inte svarar. Jag tar… Sebastian Dyk.

» #14lag14analyser

Jonas Gustavsson