Årets Målvakt och MVP: Samuel Ersson, VIK

10 maj 2019 10:00

Det är dags att presentera vinnarna i Guldtröjan 2019! Årets Målvakt, som röstas fram av HockeyAllsvenskans expertjury, och Årets MVP, som röstas fram av spelarna i HockeyAllsvenskan, är Samuel Ersson, Västerås.


Guldtröjan för Årets Målvakt syftar till att belöna den målvakt som under säsongen enskilt gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat. Priset utses av HockeyAllsvenskans expertjury.

Guldtröjan för Årets Mest Värdefulla Spelare, MVP, i Guldtröjan 2019 syftar till att belöna den spelare som under säsongen enskilt gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat. Priset utses av spelarna i HockeyAllsvenskan.

2019 går Årets Målvakt och Årets MVP till Samuel Ersson, Västerås.

Junioren Samuel Ersson har tagit HockeyAllsvenskan med storm, varit en av ligans bästa målvakter och ledde Västerås till en tredjeplats i tabellen. Ersson fick också förtroendet att vara förstemålvakt i JVM och vann dessutom Guldgallret som HockeyAllsvenskans främsta junior.

– Det är så klart en stor ära att vinna de här priserna. Ett pris från spelarna betyder mycket. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att man inte kommer hit eller får några priser utan laget man har framför sig, jag har dem att tacka för det mesta, säger Samuel Ersson.

Ersson förklarar Västerås succésäsong:

– Vi har ett jäkla bra kollektiv, ett lag som är byggt på karaktärerna vi vill ha. Det känns verkligen som vi gjorde allt för varandra. Laget var först i alla lägen, och då når man framgång både som lag och individ.

VIDEOINTERVJU


TIDIGARE VINNARE ÅRETS MÅLVAKT
2017 Andrew Engelange, Karlskoga
2018 Henrik Haukeland, Timrå

TIDIGARE VINNARE ÅRETS MVP
2017 Victor Ejdsell, Karlskoga
2018 Jonathan Dahlén, Timrå

GULDTRÖJAN
Guldtröjan är HockeyAllsvenskans pris för att belöna prestationer och spelare som stuckit ut under året. 2019 delas det ut elva olika priser som utses av en oberoende jury, spelarna i HockeyAllsvenskan samt fansen.

» Läs mer om Guldtröjan