Matchguide: Toppmatch, debuter och jagad målsvit
Publicerad: 2020-12-27
Söndagen bjuder på hela fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Det blir toppmatch mellan Timrå och Björklöven, några nyförvärv väntas göra debut och AIK:s Max Lindholm ska försöka göra mål för sjätte (!) matchen i rad.

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Timrå - Björklöven, NHC Arena
15.00 Kristianstad - Tingsryd, Kristianstads Ishall
17.30 Vita Hästen - Västerås, Himmelstalundshallen
17.30 Almtuna - Väsby, Upplands Bilforum Arena
17.30 AIK - Mora, Hovet

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Timrå mot Björklöven ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Timrås Albin Lundin och Björklövens Daniel Rahimi.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det fokus på Timrås Jonathan Dahlén och hans spel.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på en drös nyårskarameller.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

{!F}

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Toppmatch mellan ettan och tvåan i tabellen där det både är prestige och viktiga poäng i potten.

» Timrå har visat strålande form under lång tid. Senast blev det en 4-2-seger borta mot Almtuna, och Timrå har vunnit sjutton av de arton senaste matcherna.

» Björklövens form har hackat desto mer senaste tiden. Laget står på två raka nederlag (mot Mora och AIK).

» Lagen möttes i seriepremiären och då vann Björklöven med 4-1. Sett till inbördes möten så har Löven sex raka segrar.

» Timrås förstakedja med Albin Lundin, Jens Lööke och Jonathan Dahlén har kombinerat in 26 poäng i de fem senaste matcherna.

{!B}

» Kristianstad har haft ett hackigt schema senaste tiden till följd av covid-19-problematik. Laget har tre segrar på de fem senaste matcherna och förlusterna har kommit i spelmässigt jämna matcher, så skåningarnas form är bra.

» Formen är något mer tveksam i Tingsryd som bara har en seger på de sex senaste matcherna, och på bortaplan står laget på tre raka förluster. Senast blev det en 2-4-torsk hemma mot MODO.

» I en haltande tabell så ligger Kristianstad just nu sist. Det skiljer åtta poäng upp till MODO och Tingsryd som finns ovanför negativa kvalstrecket, men då har KIK spelat ett par matcher mindre än konkurrenterna. "Vi ligger sist men vi känner oss inte som någon jumbo. Men trots att tabellen haltar så tittar folk på den ändå och sen blir ju snacket inför matcher att ”nu ställs vi mot jumbon”. Det gäller att kunna hantera det rent mentalt", säger KIK-tränaren Mikael Gath till kristianstadsbladet.se.

» Tingsryd har drabbats av två avbräck på centerplats på kort tid. David Gustafsson har stuckit till Nordamerika och William Fällström har brutit sitt avtal på grund av familjeskäl. Taif har spelare som kan gå in och lira center, men letar efter förstärkningar. "Det är ren fakta att vi behöver en center till", säger tränaren och sportchefen Magnus Bogren till minhockey.se.

{!C}

» Vita Hästen letar alltjämt efter formen. Laget har två vinster på de tio senaste matcherna och 1-5-föll mot Almtuna senast.

» Formen är desto skarpare i Västerås som står på fem raka vinster. Senast blev det en tajt 2-1-viktoria mot Kristianstad, och västmanlänningarna är skickliga på att hitta vägar att vinna matcher just nu.

» I lagens första möte för säsongen så vann Vita Hästen med 7-2.

» Vita Hästens nyförvärv Mark McNeill har anlänt till Sverige och kanadensaren blir en välbehövlig förstärkning. Klubben har dessutom plockat in centern William Fällström från Tingsryd, en övergång som blev klart igår kväll. Spelar båda redan idag?

» Västerås back Jimmie Jansson har gjort mål i tre raka matcher.

» Västerås har en hel del skadebekymmer, men får tillbaka centern Daniel Öhrn idag. Däremot saknas alltjämt Joakim Hillding, Isac Skedung, Viktor Hertzberg och Anthon Eriksson.

{!D}

» Efter sex raka förluster så fick Almtuna till ett trendbrott senast när det blev en 5-1-vinst mot Vita Hästen. Vänder formen nu?

» Även Väsby fick till ett trendbrott senast. Efter dubbla förluster så blev det en 2-1-seger efter övertid mot Karlskoga. Nykomlingen har dock spelat fyra raka matcher utan att ta någon trepoängare.

» Almtuna har lånat in backen Andreas Söderberg från Hudiksvall i de två kommande matcherna och han gör debut mot Väsby. 24-åringen har tidigare spelat allsvenskt med Vita Hästen, Pantern och Timrå.

» Väsby har förstärkt truppen med ryske talangen Pavel Gogolev. 20-åringen har de senaste åren spelat juniorhockey i Kanada, och ska nu spela sina första seniormatcher.

» Formstarka Väsby-duon Tobias Lindberg och Colin Smith har kombinerat in 20 poäng i de sju senaste kamperna.

{!E}

» AIK är ett av HockeyAllsvenskans mest formstarka lag just nu. Det har blivit fem raka vinster, samtliga efter ordinarie tid, och senast slogs MODO tillbaka med hela 7-3.

» Mora har vunnit och förlorat varannan match sett över de fem senaste omgångarna. Laget spelade så sent som igår, och 4-5-föll då på hemmaplan mot Karlskoga.

» I lagens första möte i höst så vann Mora med 5-1.

» AIK:s Max Lindholm har gjort mål i fem raka matcher. Få spelare genom åren i ligan har gjort mål i sex raka matcher, närmare bestämt sexton stycken, och frågan är om Lindholm tar sig in i den skaran idag?

» AIK:s Johan Johnsson har gjort poäng i åtta raka matcher.

Jonas Gustavsson