Kvalserien: Vinst för Almtuna & Vita Hästen
Publicerad: 2019-03-21
Almtuna och Vita Hästen vann i premiäromgången av Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Även Kristianstad vann sin öppningsmatch.

Drömstart för Almtuna

Almtuna fick en drömstart på Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Uppsala-laget slog tillbaka Tranås med 6-1 hemma i Gränbyhallen.

Hemmalaget drog ifrån till 4-0 redan i den första perioden. Linus Rotbakken fixade 1-0 efter drygt två minuter, och under de fyra avslutande minuterna i inledningsakten så ökade Jacob Svensson, Sebastian Frantz och Jens Jakobs på till 4-0.

Tobias Liljendahl och Alexader Lunsjö gjorde 5-0 respektive 6-0 med varsitt powerplay-mål i andra och tredje perioden.

Oscar Fröberg vaktade Almtuna-buren och svarade för 22 räddningar på 23 skott.

Almtuna - Tranås 6-1
Periodsiffror: 4-0, 1-0, 1-1
Skott: 35-23
Målskyttar Almtuna: Linus Rotbakken, Jacob Svensson, Sebastian Frantz, Jens Jakobs, Tobias Liljendahl, Alexander Lunsjö
Målskyttar Tranås: Max Rapp

Statistik: Almtuna - Tranås

Highlights

Kokman nollade Hudiksvall

Vita Hästen fick en smakstart på Kvalserien genom att vinna med 3-0 mot Hudiksvall. Viktor Kokman vaktade hemmakassen, motade 13 skott och höll nollan.

Avgörandet kom i slutet av den andra perioden - och det var trotjänaren Marcus Eriksson som ledde vägen. Han och Jesper Samuelsson spelade fram Henrik Rommel till 1-0 med tre och en halv minut kvar av mittakten, och en och en halv minut senare gjorde Eriksson själv 2-0.

Emil Eriksson fastställde sedan slutresultatet till 3-0 i tom bur i slutminuten.

Noterbart är att Vita Hästen vann skotten med 36-16.

Bortaseger för Kristianstad

Kristianstad inledde Kvalserien med seriens längsta bortamatch och fick med sig tre poäng från Norrland efter att ha 4-1-vunnit mot Boden.

Victor Laz sköt 1-0 mitt i den första perioden, sedan stängde skåningarna matchen i början av den andra perioden. Johan Lundgren gjorde 2-0 efter bara 55 sekunder av mittakten och halvminuten senare spädde Herman Hansson på till 3-0.

Boden 1-3-reducerade mitt i den tredje perioden genom Simon Cederborg-Nilsson, men hemmalaget kom inte närmare än så. Johan Lundgren stängde matchen med sitt 4-1-mål i tom bur.

Joel Gistedt vaktade Kristianstads målbur, räddade 15 av 16 skott och noterade en fin räddningsprocent på 93,8 %.

Boden - Kristianstad 1-4
Periodsiffror: 0-1, 0-2, 1-1
Skott: 16-23
Målskyttar Boden: Simon Cederborg-Nilsson
Målskyttar Kristianstad: Johan Lundgren 2, Victor Laz, Herman Hansson

Statistik: Boden - Kristianstad