Veckans Femma: "Spikade igen totalt"

19 oktober 2020 12:00

Varje vecka så tar vi ut veckans femma i HockeyAllsvenskan och prisar de spelarna som varit hetast i ligan!


MÅLVAKT

Tim Juel, Karlskoga

Karlskoga kommer från en otrolig vecka med tre vinster och tre hållna nollor. Tim Juel vaktade buren i de två första matcherna, 5-0 mot Väsby och 4-0 mot Södertälje, och levererade riktigt fina insatser. Totalt motade Juel 54 skott i de två kamperna.

Bubblare: Andreas Ljunggren, Tingsryd; Jacob Johansson, Timrå

BACKAR

Rasmus Bengtsson, Tingsryd

Vilken säsongsstart Rasmus Bengtsson har fått. Taif-kaptenen skyfflade in två mål och tre assist i veckan, gick +2 och dundrade iväg tio skott på mål. Backen överöses med förtroende och får massor av speltid i alla spelformer, och har stor del i smålänningarnas fina säsongsstart.

Alexander Deilert, Björklöven

Alexander Deilert är en offensiv back av rang i HockeyAllsvenskan och det visade han också den gångna veckan. Förutom fint totalspel så satte han upp fyra assist och gick totalt +7 (!) på två matcher, och har givetvis en viktig roll i obesegrade Löven.

Bubblare: William Lagesson, Vita Hästen; Filip Westerlund, Timrå

FORWARDS

Tor Immo, Karlskoga

Karlskoga tog tre segrar den gångna veckan med totala målskillnaden 13-0. Tor Immo levererade i alla tre matcherna och hade klubban med i sex av lagets kassar med fyra fullträffar och två assist. Forwarden slog till med ett hattrick i 4-0-vinsten mot MODO.

Gustaf Thorell, Karlskoga

Gustaf Thorell är navet i Karlskogas offensiva lir och spelmotorn har varit glödhet senaste tiden. Han noterade fem assist den gångna veckan, där flera var vackra mackor - inte minst frispelningen av Arvid Aronsson i segern mot Södertälje.

Jonathan Dahlén, Timrå

Jonathan Dahlén spelade "bara" två av tre matcher i veckan, men var högproduktiv med ett mål och fem assist (har gjort tre poäng i de fyra senaste matcherna han spelat). De flesta av poängen var dessutom riktiga läckerbitar, som målet mot Kristianstad och assisten i ett klapp-klapp-spel mot Vita Hästen.

Bubblare: Henrik Björklund, Karlskoga; Oskar Steen, Björklöven; Nick Olesen, Södertälje; Albin Lundin, Timrå; Anton Svensson, Tingsryd