Sent mål satte stopp för Björklöven

15 oktober 2016 20:08

Efter tränarbytet har Björklöven fått fart och gått riktigt bra i ligan, men efter ett sent mål i kväll så bröts segersviten och i stället fick Almtuna med sig viktiga poäng.


Efter en strålande period med tre segrar på fyra matcher tog det stopp för Björklöven i kvällens bortamatch mot Almtuna. Närmare 2000 åskådare på läktarna fick vänta länge på det första målet och få gladdes nog åt det, då det var gästerna Björklöven som gjorde det. Lucas Sandström noterades för sitt femte mål för säsongen, assisterad av David Lindqvist, halvvägs in i matchen.

Desto gladare miner lär det ha blivit när Almtuna kvitterade sju minuter senare, efter mål av Sebastian Selin. Sett till statistiken var det ett rimligt mål då Almtuna hade 20-7 i skott på mål i den andra perioden. Målmässigt var det dock jämnt, 1-1 och det skulle dröja innan nästa mål.

Den tredje perioden såg länge ut att bli mållös, men när mindre än tre minuter återstod kom till slut det förlösande målet och det gjordes av Almtunas Ludwig Blomstrand. Björklöven försökte i spel sex mot fem, men inga fler mål föll i matchen som Almtuna vann och i och med segern klättrade laget åtminstone tillfälligt upp till en sjundeplats i tabellen.

Matchstatistik Almtuna-Björklöven 2-1

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.