Ny meriterande seger för Pantern
Publicerad: 2016-10-14

Pantern från Malmö fortsätter ta viktiga poäng i HockeyAllsvenskan. I kväll vann laget sin fjärde match för säsongen när Tingsryd besegrades med 2-1 efter full tid och avancerade till tabellens femteplats.

Matchen var bara knappt två minuter gammal när hemmlaget fick chansen att spela i numerärt överläge sedan Tingsryds Niklas Rubin dragit på sig en interferenceutvisning. Med en man mer på banan gjorde Oscar Nord sitt första mål för säsongen och gav Pantern ledningen med 1-0.

612 åskådare fick sedan se en andra period som länge tycktes bli mållös, men trots stort skottmässigt övertag för hemmalaget (24-3 i den andra perioden) kunde i stället Tingsryd kvittera med dryga minuten kvar, målskytt: Zackary Phillips och det var jämnt inför den sista perioden.

Sebastian Dyk såg till att det inte var jämnt särskilt länge, redan 32 sekunder in i den tredje perioden gjorde han det som skulle bli matchens sista och avgörande mål, assisterad av Mattias Persson.

Skottstatistiken blev förkrossande 41-15 i Panterns favör, mer modest 2-1 målmässigt och laget ligger i och med segern på femte plats i tabellen, bara två poäng efter fyran Tingsryd.

Matchstatistik Pantern-Tingsryd 2-1

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.