Wahlgren: "Inte ångrat det en enda sekund"
Publicerad: 2019-07-31
Den gångna säsongen var både upp och ner för Tim Wahlgren. Nu hoppas han få sitt stora genombrott i Timrå.

Ett mål kan betyda olika saker.

I tredje matchen den gångna säsongen sköt Tim Wahlgren sitt första mål för MODO, men efter matchen kände han av en skada och tvingades vila. Efter det hade han svårt att ta en fast plats i laget.

I första matchen efter att han lånats ut till Västervik så gjorde han mål. Det blev starten på en fin sejour i Småland där självförtroendet kom tillbaka.

Skilda verkligheter.

– Det var en speciell säsong, medger Tim Wahlgren.

Trots ett år kvar på kontraktet med MODO så har han lämnat klubben och istället kritat på för Timrå.

– De hörde av sig tidigt efter att de åkt ur SHL och jag tyckte att det lät intressant. Det spel som Timrå hade när de gick upp är väldigt kul, en rolig hockey, och det tror jag kan passa mig. De är duktiga på att få fram unga spelare, så det känns som ett spännande val för mig.

Fjolåret i MODO var sannerligen speciellt.

Tim Wahlgren fick ibland spela mycket, ibland lite, ibland inte alls.

– Jag drog på mig den där skadan tidigt och jag har knappt aldrig varit skadad under karriären så det var trist, men jag fick hantera det, säger han.

– Efter att jag kommit tillbaka var det upp och ner och in och ut. Ena stunden fick jag spela mycket, andra stunden var jag helt utanför. MODO hade många forwards så det var tuff konkurrens. Vid jul fick jag inte vara med så mycket och då behövde jag något alternativ. Det var då Västervik dök upp.

Tim Wahlgren lånades ut till Västervik i mitten av januari och blev kvar hela våren.

– Det var otroligt skönt att göra mål direkt med Västervik. Då behövde jag inte grubbla på det, jag kunde damma av det direkt. Jag ser mig som en spelare som ska producera och det höjer självförtroendet när man får göra det. Det var perfekt att få göra ett mål direkt. Utlåningen till Västervik blev verkligen bra för mig. Jag fick spela ut och släppa på tyglarna lite. Att jag tog den chansen har jag inte ångrat en enda sekund.

Det känns som Västervik-tiden betydde mycket för dig?
– Ja, det gjorde den. Jag fick spela i en roll där jag känner att jag får ut mest av mig själv. Jag fick spela mycket och jag fick spela roliga matcher. Det var perfekt.

Tim Wahlgren funderade över framtiden i våras.

Att lämna MODO blev ett tidigt beslut.

– Jag satt ner med ledarstaben som man gör efter varje säsong. De menade att det skulle finnas större chanser och möjligheter för mig någon annanstans istället för att stanna och slåss om platser som skulle vara svåra att ta. Det fanns en risk att kommande säsong skulle bli som den som varit, och då kändes det rätt för mig att röra på mig, säger han.

– Västervik var aktuellt, jag hade det riktigt bra där, men jag kände till slut att Timrå var ett bättre alternativ.

Nu hoppas Tim Wahlgren kunna bygga vidare på spelet från våren i Västervik och bli en offensiv och producerande center i HockeyAllsvenskan.

– Mitt nästa steg är att fortsätta där jag avslutade ifjol och spela det spelet på en daglig basis, säger han.

– I Västervik fick jag bevisat för mig själv att jag kan spela mitt spel på den här nivån. Jag vet att det fungerar. Jag behöver inte vara orolig för att det inte håller, nu gäller det bara att visa spelet match efter match under lång tid. Det hoppas jag kunna göra i Timrå.

Du känns ganska allround… eller?
– Jo, jag har väl ingen jättestyrka utan jag är hyfsat bra på många saker.

Bra eller dåligt?
– Jag hade gärna haft en riktigt het bössa eller blixtrande skridskoåkning. Jag kanske får nöta fram något sådant. Men jag tycker inte det är någon nackdel att vara allround. Då har man alla element i spelet.

Men du vill ha en offensiv roll?
– Jag var väldigt offensiv under min juniortid, men har fått en annorlunda roll i seniorhockeyn. Jag har inte riktigt fått fram offensiven så mycket som jag vill. Tanken är att den ska växa fram nu. Jag vill vara en producerande spelare, inget snack om saken.

Wahlgren kan lira både center och vinge men ser sig som en center.

Han är medveten om att Timrå har ett centeröverflöd och att någon eller några centrar kommer att tvingas kliva ut på kanten.

– De senaste åren har jag alternerat mycket fram och tillbaka som center och vinge, men ifjol var jag bara center och är ganska insnöad på den positionen. Jag kan kliva ut på kanten och känna mig trygg där också, men får jag välja just nu så vill jag vara center. Det är där jag ser mig själv.

Till sist… det är inte helt omöjligt att vi får se en hel Wahlgren-kedja i framtiden.

Tim har två småbröder som båda spelar hockey. Tvillingarna Joel och Max Wahlgren, 18 år gamla, är snart redo för seniorhockey och finns i MODO:s organisation.

– Det hade varit grymt kul att spela tillsammans, säger Tim Wahlgren.

– Det hade väl varit enklare att få till det om jag blivit kvar i MODO, men vi får se i framtiden. Det är kul att det går bra för dem.

» Transfercentralen - full koll på silly season

Jonas Gustavsson