Hemma
Almtuna
AIS
Borta
AIK
AIK

Matchguide: Åkerblom tillbaka i Umeå

22 september 2017 10:00

HockeyAllsvenskan rullar på och under fredagskvällen inleds den andra omgången med fem heta matcher.


DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Leksand, T3 Center
19.00 Pantern - Timrå, Malmö Isstadion
19.00 Troja-Ljungby - Karlskoga, Ljungby Arena
19.00 Almtuna - AIK, Gränbyhallen
19.00 Vita Hästen - Oskarshamn, Himmelstalundshallen
» Se matcherna på C More


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Troja-Ljungby mot Karlskoga ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Trojas klubbchef och assisterande tränare Daniel Håkansson är gäst i första pausen.
» C More-experten Mike Helber bjuder på veckan som gått i andra pausen.
» Spelarkorrarna Alexander "Flash" Lindqvist-Hansen, Troja, och Ricard Blidstrand, Karlskoga, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Tillbaka i Umeå igen
För Leksands coach Markus Åkerblom så väntar en speciell match ikväll då han återvänder till Umeå. Han inledde som assisterande tränare i Björklöven ifjol men fick ta över huvudansvaret efter bara några omgångar när Tommy Jonsson fick sparken - men fick sedan gå själv i januari när Joakim Fagervall tog klivet ner i båset.
– Det ska bli kul att möta Markus. Vi har inte hunnit käfta något, vi får ta det efter matchen, säger Lövens assisterande tränare Jesper Jäger, som jobbade med Åkerblom ifjol, till Björklövens hemsida.

Så är det med Panterns spelare
Varken Hugo Danielsson eller Oscar Nordh fanns med i den allsvenska premiären mot AIK, och nu berättar Panterns tränare Håkan Åhlund för klubbens hemsida om vad duon har för skadebekymmer:
– Hugo Danielsson vart skadad i Schweiz där han har haft hjärnskakning. Men han är på bättringsvägen. Oskar Nordh har i samband med träning brutit ett ben i foten.
Ikväll spelar Pantern mot Timrå - som också saknar spelare: Sebastian Lauritzen (hjärnskakning) och Andreas Molinder (finger) spelar inte.

Får stanna hela säsongen
Efter premiären kom beskedet att Niklas Lihagen blir kvar i Karlskoga resten av säsongen. Veterancentern togs in under två veckors prövotid, men behövde bara tio dagar på sig att övertyga klubben om att han skulle bli kvar.
BIK har alltjämt Erik Brissle och Carl Berglund på skadelistan.

Byter målvakt - trots debutsuccén
Oscar Fröberg höll nollan i sin allsvenska debut när Almtuna 3-0-vann borta mot Tingsryd. Trots det får 20-åringen inte spela ikväll mot AIK. Istället är det dags för en ny allsvensk debutant: Arvid Ljung.
– De har levererat bägge två under försäsongen, säger centern Daniel Ljunggren till Almtunas hemsida om målvakterna.
Klart är också att Almtuna lånar två spelare från Brynäs: backen Marcus Ersson och forwarden Daniel Mannberg.

Tillbaka efter NHL-camp
Kevin Elgestål har varit över på Washington Capitals träningsläger och missade därför den allsvenska premiären med Vita Hästen. Nu är forwarden tillbaka på svensk mark och spelar mot Oskarshamn - även om han fortfarande känner av tidsomställningen.
– Jag tycker det känns bra ändå även om man kanske inte har fått de timmarna man behöver. Det är inget som ska påverka på matchen och det ska bli väldigt kul. Det är skönt att vara tillbaka och det är kul med hemmapremiär. Hoppas det blir mycket folk, säger han till nt.se.
Även Oskarshamn får tillbaka en spelare. Tom Linder missade premiären på grund av sjukdom men är nu spelklar, skriver klubben på sin hemsida.


HETA LIRARE

Almtunas defensiva granitback och lagkapten Per Svensson spelade mest av alla i den allsvenska premiäromgången. 29-åringen spelade hela 25.15 minuter borta mot Tingsryd där Uppsalalaget vann med 3-0.