Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Matchguide: Timrå vill få igång powerplay

26 september 2017 10:00

Ny vecka och nya matcher i HockeyAllsvenskan. Under tisdagen drar den tredje omgången igång med två matcher.


DAGENS TABLÅ

19.00 Västervik - Vita Hästen, Plivit Trade-hallen
19.00 Timrå - Almtuna, NHK Arena
» Se matcherna på C More


VÄRT ATT VETA

Mållösa i powerplay
Två matcher in på säsongen så är fyra lag alltjämt mållösa i powerplay. Ett av dem är Timrå - något som man inte alls är nöjda med, inte minst med tanke på att det rullade på bra under försäsongen.
– Det såg bra ut på försäsongen, men vi har tappat lite pucktempo och gör det lite svårt. Vi måste få bättre fart och få bättre avslut även i power play. Vi måste ta pucken till mål, för det är där det händer saker, säger tränaren Fredrik Andersson till st.nu.

Back riskerar missa
Jens Hellgren riskerar att missa Vita Hästens match mot Västervik på grund av sjukdom. Beslut tas under dagen, skriver folkbladet.se. Sedan tidigare saknas Emil Eriksson på grund av skada.
Vita Hästen har startat säsongen med två raka nederlag.
– Framför allt gäller det att jobba hårdare. Man kan prata tur och otur men med hårt jobb ska vi se till att vi får med oss poäng, säger tränaren Jonas Johnson till folkbladet.se.

Flera ändringar i Västervik
Det har hänt en hel del i Västerviks trupp jämfört med senaste matchen: Joachim Hedblad är tillbaka och kan spela och dessutom så gör SHL-lånet Ludwig Wistén från Växjö debut. Däremot så tappar man backen och SHL-lånet Jacob Cederholm som kallats hem av HV71. Allt enligt Västerviks hemsida.
Victor Öhman och Emil Georgsson är alltjämt indisponibla.

Duo alltjämt borta
Timrå får fortsatt klara sig utan Sebastian Lauritzen, hjärnskakning, och Andreas Molinder, finger.
– Andreas är ungefär två veckor bort, säger tränaren Fredrik Andersson till Timrås hemsida.


HETA LIRARE

Sju spelare i HockeyAllsvenskan har spelat 3-0 i plusminusstatistiken under säsongen - och hela fem av dem är i spel just ikväll.
Det handlar om Jesper Dahlroth och Hampus Larsson i Timrå samt Fredrik Forsberg, Albin Lundin och Ludvig Nilsson i Almtuna.
De två övriga är Mikko Pukka, Björklöven, och Eric Norin, AIK.