Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Timrå vann toppmötet - gick upp serieledning

9 oktober 2017 21:33

Timrå är nya serieledare i HockeyAllsvenskan efter segern mot toppkonkurrenten, Oskarshamn. Victor Brattström stod för flera avgörande räddningar.


Det bjöds på ett riktigt toppmöte i BE-GE Arena under måndagen. Hemmalaget Oskarshamn tog emot Timrå i en kamp om förstaplatsen i HockeyAllsvenskan. Den första perioden blev en tät tillställning med bra målvaktsspel, inte minst från Timrås Victor Brattström.

Med sex minuter kvar till paus gjorde till slut Timrå periodens enda mål. Ungraren, Vilmos Gallo, hittade nätet efter en fin framspelning från Anton Wedin.

I den andra perioden fortsatte spelet att vara jämnt mellan topplagen. Brattström i Timrås kasse fortsatte bjuda på högkvalitativa räddningar och höll fortsatt nollan i matchen. Med fyra minuter kvar av perioden utökade dessutom gästerna med ett mål i powerplay. Johan Persson höll sig påpassligt framme och tryckte in tvåan bakom Wictor Ragnewall i Oskarshamn.

Hemmalaget fick in en reducering i slutminuterna av matchen och slutet blev dramatiskt. Men Timrå och Victor Brattström kunde ändå hålla undan och vinna och därmed ta hand om serieledningen i HockeyAllsvenskan. Tom Hedberg gjorde Oskarshamns mål.

Statistik: Oskarshamn - Timrå 1-2

Höjdpunkter från matchen publiceras klockan 07.00 dagen efter match på HockeyAllsvenskan Play.