Hemma
Leksand
LIF
Borta
Björklöven
IFB

Friesens straff gav extrapoängen

4 november 2017 20:59

Leksand fick med sig extrapoängen mot Björklöven efter straffavgörandet. Alex Friesen klev fram och satte den avgörande straffen i Tegera Arena.


Det var ett riktigt klassikermöte som utspelades i Tegera Arena under lördagen. Hemmalaget Leksand tog emot Björklöven och viktiga poäng skulle delas ut mellan åttan och nian i tabellen.

Den första perioden bjöd på fin underhållning. Trots det slutade perioden 0-0 efter 20 minuters spel och båda målvakterna höll tätt bakåt.

I den andra perioden skulle slutligen matchens oavgjorda läge brytas. Efter tio minuters spel slog Leksand till och tog ledningen efter halva matchen spelad. Den unge och talangfulla, Emil Bemström, blott 18 år gammal var den som hittade nätet.

Den sista perioden såg länge ut att bli mållös och Leksand gick mot seger på ordinarie tid. Med två och en halv minut kvar lyckades till sist Björklöven att kvittera. Jakob Stenqvist gjorde målet, assisterad av Axel Ottosson och Mikko Pukka.

Matchen gick till övertid, men inget av lagen lykades att avgöra. På straffavgörandet drog till sist hemmalaget det längsta strået. Leksands skickliga forward, Alex Friesen, satte den avgörande straffen.

Statistik: Leksand - Björklöven 2-1

Höjdpunkter från matchen publiceras klockan 07.00 dagen efter match på HockeyAllsvenskan Play.