Hemma
Troja-Ljungby
TRO
Borta
Leksand
LIF

Matchguide: Blir det sju raka, Leksand?

8 november 2017 10:00

Onsdagen bjuder på fyra matcher i HockeyAllsvenskan - och bland annat så jagar Leksand sjunde raka segern.


DAGENS TABLÅ

19.00 MODO - Karlskoga, Fjällräven Center
19.00 Troja-Ljungby - Leksand, Ljungby Arena
19.00 Tingsryd - AIK, Nelson Garden Arena
19.00 Almtuna - Timrå, Gränbyhallen
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot Karlskoga ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Införsnacket drar igång 30 minuter innan nedsläpp och det blir även uppsnack kring parallellmatchen Tingsryd-AIK (där lagens spelarkorrar också bjuder på material).
» MODO:s tränare Hans Särkijärvi gästar införstudion.
» I pauserna är det fullt fokus på kvällens fyra matcher.
» Spelarkorrarna Johan Eriksson, MODO, och Ricard Blidstrand, Karlskoga, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Har vunnit allt
Leif Carlsson har fortfarande inte fått uppleva hur det känns att förlora som tränare i Leksand. Sedan han tog över dalalaget så har det blivit sex raka vinster, de två senaste efter straffar.
– Precis, det känns bra. Jag tycker att det har vuxit in en mentalitet i gruppen som gör att vi, även om spelet är långt ifrån 100% än så länge, ändå jobbar stenhårt för varandra i alla lägen. Det är väldigt positivt, säger Leif Carlsson till Leksands hemsida.
Mot Troja-Ljungby saknas Mattias Nilsson, William Wikman och Jesper Ollas på grund av skador medan Emil Bemström är iväg med Juniorkronorna. Mattias Ritola är tveksam på grund av magsjuka.
– Men vi kommer att plocka med ett par J20-killar i stället, så det blir roligt att se dem visa upp sig. Erik Aterius får chansen, och någon forward till, säger Carlsson.

Äntligen två segrar i rad
Troja-Ljungby har vunnit två matcher i rad och det är första gången i höst som nykomlingen lyckats med det. Nu hoppas man kunna följa upp sviten genom att också hemmavinna mot Leksand.
– Matcherna där vi vunnit innan har följts upp av förluster, nu ska vi försöka utöka och rida på det här, säger tränaren Pelle Svensson till Troja-Ljungbys hemsida.
Johan "Bois" Andersson är avstängd en match till.

Håller trenden i sig...?
AIK har ett märkligt facit hittills under säsongen: fyra raka vinster, fyra raka förluster, fyra raka vinster och nu tre raka förluster. Enligt den logiken borde det bli förlust mot Tingsryd.
– Jag tror man blir påmind när man pratar med er i media om det. Vi ser det mer för varje enskild match och period, säger tränaren Tomas Mitell till AIK:s hemsida och vet vad som krävs mot Taif:
– Intensiteten i skridskoåkningen ska upp så vi får motståndarna att ta obekväma beslut, vara lite jobbiga att spela mot helt enkelt. Men just att motståndarna måste ta mer dåliga beslut har jag saknat. Vi åker nästan dit i närkamper och vi backcheckar nästan, och vi forecheckar nästan. Vi behöver bli lite aggressivare i hela tänket.

Matchvinnaren borta i två veckor
Efter fyra raka förluster så bröt Almtuna trenden genom att 2-1-vinna mot AIK senast och Luke Pither klev fram och sköt det matchvinnande målet.
Senaste i matchen träffades Pither dock av en puck i ansiktet och nu blir kanadensaren borta ett tag.
– Luke blir borta i ca 14 dagar med överkroppsskada, säger assisterande tränaren Martin Gudmundsson till Almtunas hemsida.
Mot Timrå saknas dessutom Gustav Lindström och Jacob Svensson som är iväg med Juniorkronorna. Oscar Pentler och Ludvig Wallin får därmed chansen från start.

Veteranen kommer hyllas
Oscar Hedman spelade sin 500:e match i MODO borta mot Västervik senast och kommer att uppmärksammas på isen inför kvällens match.
På tal om backar: Victor Aronsson, inlånad från Karlskrona, gör debut för MODO som har flera spelare iväg på landslagsuppdrag (Sebastian Walfridsson, Jesper Sellgren, Tim Wahlgren och Lukas Wernblom).
Henrik Björklund, Tommy Enström och Marcus Oskarsson finns på skadelistan.
MODO har vunnit tre raka matcher och vill förlänga den sviten mot Karlskoga.
– Karlskoga är ett bra lag så det gäller att visa sig från sin bästa sida för att kunna kriga sig till tre poäng. Det är viktigt att fortsätta få gruppen att gå samman för varje enskild match och få alla individer att dra åt samma håll med samma bilder inför matcherna, säger tränaren Hans Särkijärvi till MODO:s hemsida.

Återigen ett frågetecken
Daniel Bernhardt gjorde comeback i Karlskoga efter lång frånvaro senast, men är ett frågetecken inför ikväll. Värmlänningarna saknar dessutom Victor Berglind och Erik Brissle, skriver man på sin hemsida.
Shane Owen står mellan stolparna.
Karlskoga ligger för närvarande sist i HockeyAllsvenskan med 15 inspelade poäng på 15 matcher.

Flera spelare på landslagsläger
Serieettan Timrå saknar ett gäng spelare som är iväg på landslagsuppdrag. Det handlar om Henrik Haukeland, Maksims Ponomarenko, Jacob Olofsson och Filip Hållander. Det gör att man får stuva om i uppställningen mot Almtuna.
– Vi går lite kort på centersidan framförallt, så vi får se lite om vi spelar på ytterforwardspar och kör på tre centrar, eller om vi kommer rulla på kanten på några spelare, säger tränaren Fredrik Andersson till st.nu.
Johan Persson och Tobias Liljendahl är alltjämt på skadelistan. Det kan eventuellt bli debut för Alex Lavoie.


HETA LIRARE

Leksands Alex Friesen har gjort mål i de tre senaste matcherna - och har avgjort de två senaste matcherna på straffar. Totalt har han gjort poäng i sex raka matcher.

Karlskogas Gustaf Thorell har gjort mål i tre raka matcher.

Timrås Jonathan Dahlén har gjort fem mål i de fem senaste matcherna.


LÄS MER

» Inför Tingsryds AIF-AIK: "Måste höja farten och intensiteten"
» Inför Almtuna IS-Timrå IK
» Inför MODO Hockey - BIK Karlskoga
» "Vill fölänga sviten"
» Hans Särkijärvi inför mötet mot BIK Karlskoga
» Fredrik Andersson inför Almtuna IS
» Inför Troja-Ljungby - Leksand