Hemma
AIK
AIK
Borta
Timrå
TIK

Matchguide: Alex Lavoie in i stjärnkedja

15 november 2017 10:00

Onsdagen bjuder på fem matcher i HockeyAllsvenskan - och nu är det äntligen dags för debut för Alex Lavoie som går in i en stjärnkedja i Timrå.


DAGENS TABLÅ

19.00 Tingsryd - Oskarshamn, Nelson Garden Arena
19.00 Pantern - Karlskoga, Malmö Isstadion
19.00 AIK - Timrå, Hovet
19.00 Vita Hästen - Leksand, Himmelstalundshallen
19.00 Södertälje - Västervik, Scaniarinken
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder AIK mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Fokus på Timrås debuterande nyförvärv Alex Lavoie.
» Spelarkorrarna Linus Lundin, AIK, och Vilmos Gallo, Timrå, bjuder på inside-material.
» Dessutom blir det snack om Oskarshamn och Pantern som överraskat positivt - och där bjuder spelarkorrarna Jonas Engström, Oskarshamn, och Anders Grönlund, Pantern, på inside-snack.


VÄRT ATT VETA

Stjärnan definitivt spelklar
Timrå hoppades på nyförvärvet Alex Lavoie redan i fredags, men då blev pappersarbetet inte klart. Nu är allt dock på plats och kanadensaren - assistbäst i hela HockeyAllsvenskan ifjol - gör debut i Timrå i kvällens bortamatch mot AIK.
Tanken är att Lavoie ska gå in i en kedja med Jonathan Dahlén och Jacob Olofsson.
– Lavoie är en bra tvåvägsspelare och bra passingsspelare. Han har bra känsla och spelsinne, han hittar de här lite tuffare och svårare passningarna, säger assisterande tränaren Johan Thelin till Timrås hemsida.
Tobias Liljendahl och Johan Persson är alltjämt borta, men Persson närmar sig en comeback. Marcus Hardegård och Johan Johnsson har varit sjuka, men spelar troligen.

Vill bryta hemmatrenden
AIK har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och framförallt förlorat tre raka matcher på Hovet. Något som man så klart inte är nöjda med.
Framförallt är det målskyttet som klickat på sistone.
– Det blir en del hockeyklyschor att vi måste in framför mål och jobba där. Skytten har ansvaret för att pucken kommer fram och de andra för att komma åt returer och skymma målvakt, för det är oftast så mål görs idag. Det gäller bara att fortsätta skapa lägen för i framtiden kommer puckarna gå in, säger assisterande tränaren David Engblom till klubbens hemsida.
Ikväll hoppas AIK bryta den dystra hemmasviten när serieettan Timrå kommer på besök.
Noterbart är att AIK lånat ut backen Erik Ullman till Huddinge resten av säsongen.

Juniorer får chansen
I lördags bröt Karlskoga kontrakten med Shane Owen och Jeff Hayes - och det har skapat hål i uppställningen. Emil Jidskog har värvats som ny målvakt, men han ansluter först 23 november.
Det gör att flera juniorer får chansen mot Pantern. Jonatan Forbrandt kommer att backa upp Jonathan Frykholm i kassen, David Lilja går in i laget efter att ha varit iväg på landslagsuppdrag och David Lundmark blir extraforward.
Daniel Bernhardt, Erik Brissle och Victor Berglind finns på skadelistan.
Karlskoga har brottats med formen på sistone och ligger sist i tabellen. Senast lyckades man i alla fall vinna mot Vita Hästen efter att ha förlorat sju raka matcher innan dess.

Två SHL-lån gör debut
Simon Ryfors, Rögle, och Jacob Cederholm, HV71, har lånats in under veckan och båda väntas göra debut när Oskarshamn ställs mot Tingsryd.
Dessutom får IKO tillbaka Martin Fehérváry som varit på landslagsuppdrag samt Tom Linder som varit sjuk. Därmed finns bara skadade backen Björn Karlsson på frånvarolistan.
Noterbart är att Oskarshamn står på tre raka bortaförluster inför kvällens match i Nelson Garden Arena.
– Det är väldigt jämnt i tabellen men Tingsryd har väl gått lite sämre än tidigare och kanske inte sprudlar av självförtroende. Dom spelar väldigt tight i mittzon så det gäller att vara noggrann och inte tappa puckar, säger assisterande tränaren Jens Gustafsson till Oskarshamns hemsida.

Comeback för trotjänaren
Leksand har en del skador - Jesper Ollas, William Wikman, Mattias Nilsson - men har ett glädjebesked inför matchen mot Vita Hästen. Jon Knuts är nämligen tillbaka i laget efter att ha missat matchen senast.
Däremot är det alltjämt frågetecken för backen Calle Själin som är sjuk.
Nyvärvade forwarden Matt Carey har anslutit till truppen men är ännu inte spelklar.
– Han verkar vara en jobbig spelare att möta. Han har bra fart och spelar med tyngd. En ganska allround spelare helt enkelt, säger backen Patrik Norén till Leksands hemsida om nyförvärvet.
Leksand har poäng i åtta raka matcher inför kvällen.

"Starten är jätteviktig"
Senast Södertälje mötte Troja-Ljungby så hamnade man i ett 0-4-underläge redan i den första perioden. Det är inget som nye coachen Ulf Lundberg lägger någon vikt vid, men menar att starten ändå är viktig.
– Vi lever här och nu och ska förbereda oss maximalt. Jag vill se en ödmjukhet i sättet vi ska ta oss an den matchen. Återigen, starten är jätteviktig. Sedan vill vi ha en aktivitet i grejerna och att vi nyper dit puckarna. Vi vill ha mera skott och mera trafik på kassen, vi vill tävla i de heta områdena, säger Lundberg till Södertäljes hemsida.
Marcus Bohman är tillbaka i laget och nye målvakten Viktor Scherrieble backar upp George Sörensen. Markus Persson och Sebastian Höglund saknas alltjämt.

Stjärnan får vila
Pantern väljer att vila Sebastian Dyk i kvällens hemmamatch mot Karlskoga. Forwarden dras med en överkroppsskada.
– Om det hade varit slutspel hade han kunnat spela, säger tränaren Håkan Åhlund till sydsvenskan.se.
Noterbart är att Lukas Haudum, inlånad från Malmö, gör säsongsdebut ikväll, samtidigt som Axel Wemmenborn i sin tur spelar med Malmö.

Äntligen spel igen
Nyförvärvet Villiam Haag hann bara spela tre matcher i år innan axeln hoppade ur led och han har inte kunnat spela sedan dess. Ikväll mot Leksand så är Vita Hästen-forwarden äntligen tillbaka igen.
– Det har gått så lång tid. Jag spelade i stort sett bara försäsongsmatcherna. När jag insåg att det kommer att ta längre tid kunde jag antingen gå ner mig eller köra på så hårt jag kunde för att komma tillbaka starkare än nånsin. Det gjorde jag och nu är jag redo, säger Haag till nt.se.
Vita Hästen dras med en del skadebekymmer. Pontus Sjögren, Victor Lindman, Jacob Sundberg och Mattias Kalin saknas. Dessutom är det frågetecken för Wilhelm Westlund.

SHL-lånet gör sin första match
Förra torsdagen meddelade Tingsryd att man lånar in Axel Levander från Luleå och ikväll spelar han sin första match.
– Axel ska spela tillsammans med Jacob Dahlström och Mats Fröshaug mot Oskarshamn, säger tränaren Magnus Sundquist till smp.se.
Samtidigt lånas Hampus Melén ut till Hanhals i HockeyEttan för att få matchning.

Forward saknas mot Södertälje
Troja-Ljungby får klara sig utan forwarden Sebastian Benker mot Södertälje ikväll. Han har halsfluss, skriver smp.se.
Senast lagen möttes så vann Troja med 4-2 sedan Mattias Åkesson svarat för ett hattrick redan i den första perioden. Men Södertälje har spelat upp sig betänkligt sedan dess.
– Södertälje har spottat upp sig och är inte det lag som vi mötte hemma, säger tränaren Pelle Svensson till smp.se.


HETA LIRARE

Karlskogas Gustaf Thorell har gjort mål i fem raka matcher sedan han gjorde comeback efter skada. Lagkamraten och backen Patrik Parkkonen har dessutom levererat en assist i sex raka matcher.

Leksands Alex Friesen har också gjort mål i fem raka matcher - och poäng i åtta raka matcher. På de två senaste matcherna har det blivit fem poäng och kanadensaren toppar också HockeyAllsvenskans poängliga.

Victor Ekarv och Kristian Jakobsson - två säsongslån som MODO löste hyfsat nyligen - har börjat producera och duon har kombinerat in åtta poäng tillsammans på de två senaste matcherna.

Jonathan Dahlén i Timrå har gjort mål i tre raka matcher och svarade för tre poäng senast mot Tingsryd.


LÄS MER

» Inför AIK-Timrå IK: "Vi måste vara ödmjuka"
» Inför IK Pantern-BIK
» Smålandsderby i Tingsryd
» Norén: "Karlsson avgör"
» Nedsläpp: Uffe och SSK jagar ny seger
» SSK-TV: Sethsson om defensivrollen
» Johan Thelin inför AIK