Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Björklöven
IFB

Matchguide: Jonas Emmerdahl tillbaka

16 december 2017 10:00

Lördagen bjuder på två matcher i HockeyAllsvenskan - och bland annat så väntas det bli säsongsdebut för Björklövens back Jonas Emmerdahl.


DAGENS TABLÅ

15.15 Karlskoga - Björklöven, Nobelhallen
18.00 Oskarshamn - MODO, Be-Ge Hockey Center
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


VÄRT ATT VETA

Backen redo för comeback
Jonas Emmerdahl har inte kunnat spela med Björklöven på hela hösten efter att ha gjort en operation i somras - men ska nu vara redo för spel igen. 25-åringen är en rutinerad back med nästan 300 allsvenska matcher på sitt CV.
– Jag räknar med honom i matchen mot Karlskoga på lördag (läs idag), säger tränaren Joakim Fagervall till hockeypuls.se.
Lika muntert är det inte för Cody Murphy. Kanadensaren har haft en tuff och skadedrabbad höst - och nu har han blivit skadad igen. Vad det handlar om för skada är dock oklart, men uppgifter som florerar uppger att han kan vara borta länge.
– Vi vet i dagsläget inte hur allvarligt det är, säger Fagervall till hockeypuls.se.
Björklöven vann mot Oskarshamn senast efter att innan dess ha förlorat tre raka matcher.

Fyra tillskott i laget
Karlskoga har haft ett tungt skademörker under första halvan av säsongen men får in hela fyra spelare till matchen mot Björklöven.
Både Erik Brissle och Carl Berglund är tillbaka i spel, och dessutom ansluter Örebro-lånen Arvid Aronsson och Filip Ahl återigen till BIK och finns tillgängliga för spel.
Victor Berglind, Rasmus Bengtsson, David Bernhard och Axel Lindström saknas dock fortfarande, plus nu även unge David Lilja.
BIK har vunnit fyra av sex matcher sedan sitt tränarskifte och straffvann mot Södertälje senast.

Backen har dragit iväg
MODO har en hel del frånvaro inför matchen mot Oskarshamn.
Martin Röymark är iväg med norska landslaget (han spelade inte senast heller) och nu tappar MODO även backen Jesper Sellgren som dragit iväg på JVM-förberedelser.
På skadelistan finns sedan innan Erik Hanses, Magnus Häggström och Henrik Björklund.
MODO är i fin form med tre raka segrar i bagaget där man vunnit med sammanlagda målskillnaden 11-4. Nu väntar dock en tuff utmaning.
– Oskarshamn är ett absolut topplag i serien där de är ett riktigt bra lag och ett av de svåraste lagen att möta, säger tränaren Hans Särkijärvi till MODO:s hemsida.

Viktige backen är borta
Martin Fehérváry har varit en backkugge för Oskarshamn i höst men nu får laget klara sig utan honom ett tag eftersom han spelar JVM med Slovakien över jul och nyår.
För att täcka upp den frånvaron har IKO lånat in Petter Runesson från Vimmerby i tre matcher.
Oskarshamn är ett av seriens starkaste hemmalag och har poäng i tio raka hemmamatcher, en svit man ska försöka utöka mot MODO.


HETA LIRARE

MODO:s Emil Molin är stekhet. Poängligatvån har gjort mål i fyra raka matcher och poäng i sex raka matcher (sex mål och fem assist).

Molins kedjekamrat Sam Marklund är också i fin form med poäng i fem raka matcher (två mål, sex assist).


LÄS MER

» Inför BIK - IF Björklöven
» Jesper Jäger inför Karlskoga
» Hans Särkijärvi inför lördagens bortamatch
» Tvåan mot sexan när IKO möter MODO