Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Troja-Ljungby
TRO

Stekheta Björklund fixade segern

3 januari 2018 22:00

MODO vann hemma i Fjällräven Center mot Troja/Ljungby. Forwarden Henrik Björklund dubblade på säsongens målskörd med sina tre mål.


Troja/Ljungby inledde allra bäst i mötet med MODO under onsdagskvällen. Gästerna fick nätkänning tidigt i powerplay genom Jesper Thörnberg. Sebastian Benker stod för ett fint förarbete till målet med sin assist.

Hemmalaget lyckades bara ett par minuter komma ikapp målmässigt. Den spelskickliga centern, Johan Eriksson, klev fram och tryckte in ett fint skott från slottet. Dansken, Nikolay Meyer återgav Troja/Ljungby ledningen i slutskedet.

I den andra perioden drog bortalaget ifrån till 1-3. David Rundqvist, med förflutet i MODO, satte målet. Några miuter senare fick MODO ny lfut under vingarna.

I powerplay klev Henrik Björklund och sköt sitt fjärde mål för säsongen. Den 27 år gamla Henrik Björklund var inte nöjd med bara ett mål i den andra perioden. Ett par minuter senare sköt han även kvitteringen till 3-3 från slottet.

I den sista och avgörande perioden var det MODO för hela slanten. Hemmalaget tog först ledningen till 4-3 genom Victor Ekarv. Sedan var det dags för Henrik Björklund att fullfölja och sätta sitt tredje mål i matchen och bli hat-trick-hjälte.

Slutresultatet blev till sist 6-3 efter att Sam Marklund gjorde sitt tionde för säsongen, tom kasse.

Statistik: MODO - Troja/Ljungby 6-3

HIGHLIGHTS