Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Västervik
VVIK

Västervik segrade - lyfter över strecket

6 februari 2018 21:17

Västervik tog tre viktiga poäng borta mot Vita Hästen. Efter den klara segern är nu Västervik bara tre poäng bakom Vita Hästen. Dan Pettersson gjorde två mål.


Västervik gästade Vita Hästen i Norrköping under tisdagskvällen med stor revanschlusta. Gästerna har nämligen inför kvällens drabbning förlorat samtliga tre möten med Vita Hästen.

Det var även bortalaget som tog ledningen i den första perioden. Efter två minuter och 51 sekunder skrev Jörgen Karterud in sig i målprotokollet. Det var den norksa 23-åringens andra mål för säsongen i HockeyAllsvenskan.

Ett par minuter senare fick Västervik chansen i powerplay. Lagkaptenen, Dan Pettersson, klev fram och prickade sitt tionde mål för säsongen, assisterad av Oscar Drugge och Andreas Frisk.

Den andra perioden bjöd på ett mål i Himmelstalundshallen. Efter drygt halva perioden så var det gästerna som ökade på ledningen fram till 0-3. Victor Öhman hittade nätet bakom Pontus Sjögren, och Christopher Fish spelade fram 25-åringen.

I den tredje perioden fick Västervik ett tidigt powerplay som de åter igen utnyttjade. Alexander Viklund tog till vara på chansen och satte stabila 0-4, som Patrik Blomberg och Joacim Hedblad assisterade till.

Ett par minuter senare kom även 0-5, genom Dan Pettersson, som därmed satte sitt andra mål i matchen. Lagkaptenens mål blev till sist det slutgiltiga resultatet. Det betyder att Västervik lyfter över strecket och lämnar över platsen som nästjumbo till Troja/Ljungby.

Statistik: Vita Hästen - Västervik 0-5

HIGHLIGHTS