Hemma
Timrå
TIK
Borta
Leksand
LIF

Michael Parks sköt Timrå till övertag

9 mars 2018 22:05

Michael Parks avgjorde i den fjärde perioden när Timrå plockade hem den första matchen mot Leksand i HockeyAllsvenska Finalen.


Timrå valde att förstärka med amerikanske forwarden Michael Parks i mitten av februari för att få in en målskytt till i truppen.

26-åringen blev mållös i sina fem matcher i HockeyAllsveskan, men när HockeyAllsvenska Finalen drog igång så slog han till omgående.

Först såg han ut att bli syndabock när han drog på sig en utvisning i den fjärde perioden, men när han kom in från utvisningsbåset så fick Timrå en vändning, Erik Karlsson drev in pucken i offensiv zon och spelade över till Michael Parks som fick perfekt läge och tryckte in det avgörande 4-3-målet.

– Det var en bra känsla. Skönt att utvisningen inte blev avgörande, att jag inte kostade matchen, det är jag väldigt tacksam för. Jag var på rätt plats vid rätt tillfälle, säger Michael Parks till C More om avgörandet.

– Det var otroligt viktigt att vinna första matchen, det sätter prägel på hela serien. Man kan se hur tajt den här serien kommer bli, det här var en stor seger för vårt lag.

Timrå låg annars under med både 0-1 och 1-2 i matchen, men lyckades vända runt efter mål av Filip Hållander och Jonathan Dahlén, och sedan skottade backen Johannes Kinnvall in 3-2-pucken. Dahlén var för övrigt inblandad i alla mål i matchen, med en fullträff och tre assist.

Leksand, som fick sina första mål genom Jon Knuts och Johan Porsberger, lyckades kvittera genom backen Auston Madaisky med fem minuter kvar av tredje perioden - ett mål som alltså tog matchen till övertiden där Parks sedermera avgjode.

– Vi hade jättelägen att avgöra i sudden, det är små marginaler, säger Leksands tränare Leif Carlsson till C More.

Match två spelas på söndag i Leksand.

– Alltid skönt att vinna första matchen, men vi har lite mer att jobba på. Vi ska glädjas åt detta nu, det ska man göra åt varje seger, men vi vet att vi inte vunnit något ännu. Nu laddar vi om batterierna imorgon och fokuserar på matchen på söndag, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

Statistik: Timrå - Leksand 4-3 (OT)

HIGHLIGHTS


MIKES LISTA