Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Björklöven
IFB

Matchguide: Lucas Elvenes gör comeback

12 mars 2018 10:00

Andra rundan i Slutspelsserien spelas under måndagen - och då blir det comeback för Lucas Elvenes i Oskarshamns tröja.


DAGENS TABLÅ

19.00 Almtuna - Björklöven, Gränbyhallen
19.00 Pantern - Oskarshamn, Malmö Isstadion
19.00 Södertälje - AIK, Scaniarinken
» Se matcherna på C More


LIVERAPPORTERING


VÄRT ATT VETA

Succéspelaren tillbaka i IKO
Lucas Elvenes gjorde succé i Oskarshamn under hösten, men kallades sedan hem av Rögle där han lirat SHL-hockey sedan dess. Rögles säsong tog slut i lördags, och nu återkommer Elvenes till IKO och gör comeback mot Pantern.
– Såklart en jätteförstärkning för oss under fortsättningen av slutspelet. Lucas överträffade allas förväntningar under hösten och har sedan fortsatt ta kliv i Rögle under vintern, säger sportchefen Per Kenttä till Oskarshamns hemsida.
Oskarshamn vann första matchen mot Södertälje med 4-1, och har därmed satt sig i en bra position inför fortsättningen.
Nu ska man spela tre bortamatcher i rad. Man bussade till Malmö under söndagen för kvällens match mot Pantern, sedan flyger man till Umeå och Stockholm på tisdag respektive torsdag för matcher mot Björklöven och AIK.
– Det kan vara positivt att komma iväg i ett sådant här läge av säsongen och komma in i sin bubbla, så vi ser bara det som positivt, säger assisterande tränaren Jens Gustafsson till Oskarshamns hemsida.

Har kvar kommandot
AIK har kvar kommandot i Slutspelsserien efter att ha inlett med en övertidsseger mot Almtuna. Laget står på fem poäng och är två poäng före tre lag på tre poäng.
Nu väntar bortamatch och rivalmöte mot ett desperat Södertälje som står på noll poäng - och som måste vinna om man ska ha en chans att ta sig till Playoff.
– Vi har väl ganska bra "record" mot dem, men det blir garanterat tajt. Vi har vunnit två gånger där nere, men det blir tajt igen, säger tränaren Tomas Mitell till AIK:s hemsida.
Det blir också ett speciellt möte för Mathias From som fick lämna Södertälje under säsongen och då hamnade i AIK. Nu återvänder han till Scaniarinken - dessutom i bra form då han gjort mål i två raka matcher.

Får fortsätta jaga
Almtuna lyckades inte besegra AIK i första rundan av Slutspelsserien och missade därmed chansen att ta en tidig ledning i serien.
Det blev dock en poäng efter en övertidsförlust.
Nu får man istället fortsätta jaga AIK och förstaplatsen - och jakten fortsätter med hemmamatch mot Björklöven.
Noterbart är att Almtuna nu spelar tre hemmamatcher i rad.

Måstematch för SSK
Södertälje förlorade inledningsmatchen mot Oskarshamn och är enda lag i Slutspelsserien som står på noll poäng efter första rundan - och därmed är det ett måste med seger mot AIK för ett litet hopp inför fortsättningen ska leva vidare.
I den så viktiga matchen väntar mycket publik till Scaniarinken.
– Det är helt fantastiskt för spelarna att få uppleva det. Det är inte alla hockeyspelare som får vara med om det. Det är kul, jätteroligt, säger assisterande tränaren Denis Bozic till Södertäljes hemsida om den förväntade publiktillströmningen.
I truppen faller Victor Andersson bort eftersom han är avstängd - men däremot gör Fredric Weigel comeback efter sin avstängning.

En back ut, en back in
Björklöven svarade för en heroisk upphämtning mot Pantern i lördags. Man låg under med 1-4, men lyckades vinna med 5-4 efter övertid.
– Det var en bunt av dåliga mål och det studsar hit och dit. Jag hoppas att vi gjort bort de grejerna nu. Vi repade upp det ordentligt i den tredje perioden och får otroligt mycket energi av vår publik. Det kändes som inget kunde stoppa oss i tredje och vår ståplats är enorm och driver på. Det var gåshud under delar av den tredje perioden. Vi fick in puckar och fick bränsle. Det var enormt skönt, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.
Nu väntar match mot Almtuna och då blir det en ändring i truppen.
– Ja, det blir en ändring i och med att Filip Westerlund råkade ut för en skada i matchen igår. Istället går Niklas Pavel in i matchtruppen, säger Fagervall.

Tappade stor ledning
Pantern kom in i Slutspelsserien med fyra raka förluster och i första matchen så tappade man en 4-1-ledning till en 4-5-fölust efter övertid mot Björklöven.
Självförtroende borde således ha fått sig en törn i laget.
Nu trycker man på att hitta en bättre jämnhet - och vet hur det ska gå till:
– Genom att spela hockey i sextio minuter. Periodvis tycker jag vi har gått ner oss lite alltför lågt. Försöka hålla en bättre och högre nivå under sextio minuter så ska det nog kunna gå bra, säger lagkaptenen Kim Johansson till Panterns hemsida.
Idag väntar match mot Oskarshamn.
– De är ett bra lag med ett piggt system. Så man vet vad man får ut av dem. Dessutom har de väldigt skickliga spelare. Vi måste helt enkelt prestera max för att kunna besegera dem. Helt enkelt komma med allt vi har, säger Johansson.


HETA LIRARE

Cody Murphy, Björklöven, skrev på ett nytt ettårsavtal inför förra matchen - och klev sedan in och blev matchvinnare på övertid mot Pantern.


LÄS MER

» Tomas Mitell: Har skruvat på lite detaljer
» Inför: Björklöven
» Joakim Fagervall inför Almtuna
» Pantern på bortaplan och Lucas är tillbaka
» Inför Oskarshamn på Malmö Isstadion
» Nedsläpp: Dags för slutspelsderby och publikfest i Scaniarinken