Hemma
Pantern
PAN
Borta
Södertälje
SSK

Södertälje tog fjärde raka segern

18 mars 2018 17:29

Södertälje tog fjärde raka segern i Slutspelsserien – men det räckte inte hela vägen till Playoff. SSK slutade på samma poäng som Oskarshamn, men med sämre målskillnad.


Södertälje har överraskat på de flesta i Slutspelsserien.

Laget fick en tung start då de förlorade mot Oskarshamn med 1-4, men SSK har vägrat ge upp. Efter premiärförlusten har de tagit fyra raka segrar, men räckte inte hela vägen till en serieseger. Med sina tolv poäng hamnade man på samma poäng som Oskarshamn, men smålänningarna är vidare tack vare bättre målskillnad.

Södertälje gjorde dock vad som förväntades av dem mot Pantern och vann med 5-2, men det var en svängig historia i Malmö. Efter en mållös första period bjöds det på hela fem mål i den andra perioden.

SSK kopplade greppet genom Thomas Valkvae-Olsen, men bara drygt tre minuter senare gjorde Stefan Söder 1-1. I powerplay återtog SSK ledningen genom Ludwig Blomstrand, men än en gång kvitterade Pantern. Den här gången genom Anders Grönlund. Men därefter gjorde Södertälje tre raka mål, genom David Åslin, Henrik Malmström och Christopher Bengtsson.

Men det räckte alltså inte hela vägen till Playoff.

Panten hade det tufft i Slutspelsserien och förlorade samtliga fem matcher.

Statistik: Pantern - Södertälje 2-5

HIGHLIGHTS