Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Timrå
TIK

Filip Cruseman hjälte för Karlskrona

25 mars 2018 21:20

Den första matchen mellan Karlskrona och Timrå gick till förlängning. Där klev Filip Cruseman, 27, fram och avgjorde – och nu är det fördel KHK i kampen om en SHL-plats.


Filip Cruseman gör sin sjätte säsong i Karlskrona och han var med när laget tog klivet upp i SHL 2015. I den första matchen i Direktkvalet mot Timrå var det Cruseman som blev KHK:s stora hjälte. 1.48 in i förlängningen klev 27-åringen fram och sköt det matchavgörande målet.

– Skönt. Jag snappade upp den innan blålinjen och försökte bara få den på mål, säger Cruseman till C More.

KHK-tränaren Ove Molin:

– Jätteglad. Förlösande. Det var den här starten vi behövde, men det är ingen match som går till historien. Det var en ganska tillknäppt historia, där det inte hände så mycket, säger Molin till C More.

Under ordinarie matchtid dröjde det väldigt länge innan det blev något mål. Målvakterna Henrik Haukeland (Timrå) och Johan Holmqvist (KHK) spikade igen i de två första perioderna. Sex minuter in i tredje perioden klev hemmasonen Bobbo Petersson fram och satte 1-0 med ett direktskott i powerplay, men glädjen blev kortvarig. Timrå replikerade fem minuter senare genom Marcus Hardegård och det målet tog matchen till förlängning, där Filip Cruseman alltså avgjorde.

Nästa match spelas i Timrå på tisdag, och det lag som kommer först till fyra segrar spelar i SHL nästa säsong.

– Vi ska göra det svårt för dem där uppe. Det behöver inte vara så snyggt på bortaplan, utan det är seger som räknas, säger Cruseman.

Timrås tränare Fredrik Andersson:

– Vi vet att det blir tufft, men vi kan mäta oss med dem. Nu gäller det att slicka såren och skapa mer energi till nästa match, säger Andersson till C More.

Statistik: Karlskrona - Timrå 2-1 (OT)

HIGHLIGHTS


MIKES LISTA