Hemma
Leksand
LIF
Borta
Mora
MIK

Jacob Nilsson sen hjälte för Mora

28 mars 2018 22:10

Mora besegrade Leksand med 3-2 och utjämnade Direktkvalet till 1-1 i matcher. Jacob Nilsson blev stor Mora-hjälte med ett sent segermål.


Mora 3-2-vann mot Leksand i Tegera Arena och utjämnade därmed matchserien i Direktkvalet till SHL till 1-1 i matcher.

Jacob Nilsson blev stor matchvinnare när han gjorde det matchvinnande målet med knappt fyra minuter kvar. 24-åringen vann närkampen bakom kassen, vred sig in framför buren och föste in pucken framför mål med en backhand, och den gick via en Leksands-skridsko och in.

– Vi har sagt att vi ska våga gå in och utmana, ta korta vägen in mot mål. Antingen blir det mål eller så blir det retur, säger Jacob Nilsson till C More.

Att just våga kliva på och vinnar närkamper - som Nilsson gjorde - var något som Mora hade pratat om.

– Vi kan inte stå och vänta på misstag, vi måste sätta press och vara starka i anfallszon. Det visade Jakob som vred sig loss, säger Mora-tränaren Mats Lusth till C More.

Matchen var ett ställningskrig där det haglade utvisningar och de fyra första målen i matchen tillverkades alla i powerplay.

Austin Madaisky sköt 1-0 för Leksand i den första perioden och dryga minuten senare kvitterade Andrew Rowe för Mora. Michael Haga gav gästerna en ny ledning i den andra perioden innan Mattias Ritola 2-2-kvitterade i slutakten.

Sedan avgjorde alltså Jacob Nilsson.

– Oerhört skönt att ta en seger och kvittera serien. Nu är bollen hos oss igen. Jag är jättestolt över killarna, framförallt det uppoffrande jobbet i tredje perioden, säger Lusth.

Efter varsin seger så är det nu bäst av fem som gäller.

– Det kommer nog se ut så här i de kommande matcherna, det handlar om att våga kliva fram och avgöra, säger Leksands tränare Leif Carlsson till C More, och fortsätter:

– Det var surt att förlora på hemmaplan, men vi gav det en chans och det är små marginaler. Sista målet går på en skridsko och in, det är så sådana här matcher avgörs.

Statistik: Leksand - Mora 2-3

HIGHLIGHTS


HARALDS LISTA