Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Timrå
TIK

Drömstart fixade första segern för Timrå

29 mars 2018 22:00

Timrå fick en drömstart med en 3-0-ledning efter knappa tio minuter och det bäddade för 5-2-vinsten mot Karlskrona och därmed är det reducerat i Direktkvalet.


Timrå fick bara in ett mål i de två första matcherna mot Karlskrona i Direktkvalet till SHL, men i den tredje matchen lossnade det.

Timrå vann till slut med 5-2, tog sin första seger och reducerade matchserien till 1-2.

– Riktigt skönt. Jag tycker att vi har spelat bra i tre matcher och nu lossnade det lite för vår del, säger backen Johannes Kinnvall till C More.

En drömstart bäddade för segern.

Anton Wedin sköt 1-0 redan efter åtta (!) sekunder, Alex Lavoie utökade till 2-0 efter knappt fem minuter och Jacob Olofsson skickade in 3-0 innan tio minuter var spelade.

Karlskrona kom ut som ett annat lag i den andra perioden, sköt två mål inom loppet av tretton sekunder genom Joel Kellman och Emil Larsson, men kom aldrig närmare än så.

I början av den trejde perioden skickade Johannes Kinnvall in 4-2 och i slutet satte Jonathan Dahlén 5-2 i tom bur.

– Vi fick en fantastiskt bra start, vi kom ut med den energi som vi pratat om. Det är alltid bra med bra starter, vi följde vår matchplan även om det var lite nervöst när de fick två snabba mål i början av andra perioden, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till C More.

Karlskronas försvar och täta defensiva spel var segervapnet i de två första matcherna, men fungerade inte alls i den tredje matchen.

Lagets tafatta start blev avgörande.

– Det är inget man vill ska hända. 0-3 efter de minuterna är ett för stort handikapp att lämna på den här nivån. Jag tycker inte att vi kom ut tafatta, men vi blev tafatta av det som hände, säger Karlskronas tränare Ove Molin till C More.

Fjärde matchen spelas på lördag.

Statistik: Karlskrona - Timrå 2-5

HIGHLIGHTS