Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Timrå
TIK

Timrå höll nollan och är klara för SHL

6 april 2018 22:30

Timrå spelar i SHL nästa säsong efter att ha besegrat Karlskrona i den sjunde och avgörande matchen.


Det tog inte lång tid innan den tillresta Timråpubliken fick jubla, och få en försmak på kvällens senare bravader. Redan efter 44 sekunder var ledningen för gästerna ett faktum. Timrås profil och hårt arbetande forward, Vilmos Gallo, hittade luckan bakom Johannes Jönsson med en backhand, assisterad av Johan Persson.

Innan Gallos mål hade Karlskrona fått en strålande möjlighet genom Marcus Paulsson, som var hemmalagets bästa forward under hela matchen. Efter baklängesmålet var Karlskrona numret större än Timrå hela perioden, som hade svårt att få till ett konstruktivt spel.

Längst bak som sista utpost i Timrå fanns en storspelade Henrik Haukeland, som klev fram och blev en stor matchvinnare för Timrå. Den norska burväktaren stoppade hela 36 puckar.

– Det var ingen bra period, vi måste höja oss. Vi måste komma ut snabbare ur egen zon och ändra lite inställning, säger målskytten Gallo till C More.

I den andra perioden fick vi se ett helt annat Timrå ute på isen. Gästerna kom ut och släppte på handbromsen och Karlskrona hade svårare att hänga med på noterna. Johannes Jönsson fick en hel del att göra efter att ha varit nästan sysslolös i den första perioden.

– Vi måste försöka göra något extra för att få igenom pucken. Det gäller att vi försöka ändra mönstret för att göra mål, säger Mattias Guter till C More.

I den tredje perioden var det Jonathan Dahlén som klev fram och lite symboliskt fastställde slutresultatet. Forwarden slängde ner en puck som träffade Cory Murphys hjälm och som letade sig in bakom Johannes Jönsson. Karlskrona orkade inte lyfta sig efter det och Timrå lyckades vinna och avancera till SHL.

Målskytten, som återvände tillbaka till Timrå med ett enda mål i sikte i början på säsongen, var känslosam efter matchen.

– Killarna har gjort ett fantastiskt jobb, jag tycker nästan den här matchen speglar hela säsongen. Jag kommer aldrig glömma de här grabbarna. Vi har 24 hjältar som krigar för varandra, säger Jonathan Dahlén till C More efter matchen.

Statistik: Karlskrona - Timrå 0-2

HIGHLIGHTS