Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Äntligen dags för seriepremiär!

21 september 2018 10:00

Äntligen! Nu ska pucken släppas i Sveriges mest underhållande liga. Här är alla förutsättningarna inför kvällens matcher där det väntas publikfest i flera arenor!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskrona - Västerås, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Leksand - Tingsryd, Tegera Arena
19.00 Björklöven - MODO, A3 Arena
19.00 Vita Hästen - Pantern, Himmelstalundshallen
19.00 Oskarshamn - Södertälje, Be-Ge Hockey Center
19.00 AIK - Karlskoga, Hovet
19.00 Almtuna - Västervik, Gränbyhallen

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot MODO ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Alexander Hellström, Tobias Enström och Björn Hellkvist.
» Spelarkorrarna Jonas Emmerdahl, Björklöven, och Johan Eriksson, MODO, bjuder på inside-material.
» I första pausen kommer ett längre reportage med Tobias Enström.
» I andra pausen tittar C More-experterna Mike Helber och Harald Lückner i spåkulan och berättar hur säsongen kommer att sluta.
» Samtliga mål från alla matcher visas.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

KARLSKRONA - VÄSTERÅS

HockeyAllsvenskan bjuder omgående på ett nykomlingsmöte mellan Karlskrona som spelade i SHL ifjol och Västerås som spelade i HockeyEttan ifjol.
Senast lagen möttes var i HockeyAllsvenska Finalen 2015 när Karlskrona gick upp i SHL, något som skapar lite extra krydda till matchen.
– Det är en match som båda lagen kommer känna betyder något extra, vi kommer ställas mot ett lag som vill sälja sig dyrt så det blir nog en tuff match, säger Karlskronas tränare Ove Molin till klubbens hemsida.
Västerås ser fram emot comebacken i HockeyAllsvenskan:
– Vi är förväntansfulla och är sugna på att åka ut och tävla om poäng. Karlskrona är ett skridskostarkt lag som alla andra lag i serien, så det kommer bli en intressant match, säger Västerås tränare Thomas Paananen till klubbens hemsida.

Noterat:
» Karlskrona gick igenom försäsongen obesegrade.
» Västerås har alla spelare redo för spel, inklusive backen Kenny Källström som rehabbat en skada under försäsongen. Det berättar Thomas Paananen för Västerås hemsida.

» Läs mer på Karlskronas hemsida
» Läs mer på Västerås hemsida

LEKSAND - TINGSRYD

Det blir bra drag i Tegera Arena i premiären. Det närmar sig 5 500 sålda biljetter enligt Leksand, så det blir en fantastisk publikfest mot Tingsryd.
– Det kommer mycket folk och blir ett grymt tryck i arenan. Och matchen ska vi bara vinna, inget snack om den saken, säger Johan Porsberger till Leksands hemsida.
– Tingsryd kommer att kriga på och försöka ta till vara på våra misstag, men det är en match som vi bara ska vinna, så är det bara.
Tingsryd kommer till spel med en stark försäsong i ryggsäcken.
– Vi vet att det är en jättetuff start med Leksand på bortaplan i en premiär i en fullsatt arena. Men vi slog dom på försäsongen och vet att vi kan mäta oss med dom. Vi är vid gott mod, har tränat bra och åker dit med tanken på att vi ska ha med oss poäng hem, säger tränaren Per Ljusteräng till smp.se.

Noterat:
» Tingsryds målvakt Tex Williamsson spelade i Leksand ifjol.
» Leksands back Calle Själin är skadad och borta till jul, även forwarden Mattias Ritola är skadad och borta en längre tid.
» Tingsryds Filip Owesson är skadad och borta ungefär en månad, skriver smp.se.

» Läs mer på Leksands hemsida

BJÖRKLÖVEN - MODO

Derbyt mellan Björklöven och MODO är slutsålt sedan flera dagar tillbaka. Det kommer bli stekhett både på läktarna och på isen i premiären med andra ord.
– Vårt fokus ligger inte på MODO utan att vi själv hittar rätt fokus och gör det vi ska göra. Det är det som är utmaningen i hemmapremiären, att landa i ett lugn. Sedan kommer adrenalinet automatiskt med den inramningen som vi har, säger Björklövens Joakim Fagervall till klubbens hemsida.
– En fullsatt A3 Arena, det finns inte många ställen i Sverige det är bättre att spela hockey.
MODO ser fram emot den heta premiären:
– Matchen är det viktigaste matchen just nu. Nummer ett är alltid att vinna där vi vill vinna alla situationer och i det stora hela självklart gå vinnande ur matchen. Jag ser hellre att vi vinner utan att vi gör rätt saker på isen än att vi gör rätt saker och förlorar matchen. Men helst ser jag båda, säger MODO:s tränare Björn Hellkvist till klubbens hemsida.

Noterat:
» Björklöven skrev kontrakt med center Kevin Goumas - tidigare i Mora - i veckan.
» Löven-kaptenen Fredric Andersson har missat hela försäsongen på grund av rehab, men är spelkar till premiären. Det meddelar centern via Lövens hemsida.
» MODO valde att släppa backen Emil Carnestad till Oskarshamn för en vecka sedan.

» Läs mer på Björklövens hemsida
» Läs mer på MODO:s hemsida

VITA HÄSTEN - PANTERN

Vita Hästen och Pantern möts i premiären - och klubben har en gemensam nämnare: båda har satsat ungt och orutinerat till den här säsongen.
Båda lagen är således beroende av utveckling hos de unga spelarna.
Vita Hästen hoppas på stort hemmastöd och ser fram emot premiären:
– Det ska bli jäkligt kul. I början är det kul med träningsmatcherna också men i slutet blir det lätt att man slarvar iväg. Man tänker på seriemeatcherna och väntar på att det ska dra igång på riktigt, säger nyförvärvet Henrik Rommel till nt.se.
Pantern placeras långt ner i många förhandstips, men det besvärar inte klubben.
– Ingen nackdel att de placerar oss längst ned. En tändvätska. Skönt för killarna att visa att det är fel, säger tränaren Viktor Stråhle till sydsvenskan.se.

Noterat:
» Alexander Pettersson och Villiam Haag lämnade Vita Hästen för Pantern i somras - och återvänder nu alltså till gamla hemmaarenan.
» Pantern vann en av sex träningsmatcher under försäsongen.

OSKARSHAMN - SÖDERTÄLJE

Biljettförsäljningen pekar mot 2 500 i Be-Ge Hockey Center ikväll så det blir bra drag mellan Oskarshamn och Södertälje. Två lag som möttes i Slutspelsserien ifjol, där Oskarshamn drog längsta strået och till slut också vandrade vidare till PlayOff.
Nu är det ny säsong, nya förutsättningar och två lag som fått renovera en del i trupperna.
– Vi är så redo vi kan vara, det är bara att slå på och köra. Vi vet att Södertälje är ett lag med höga ambitioner som slåss om att kvala till SHL, så vi vet att det är ett bra lag, säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till klubbens hemsida.
Södertälje om att möta just Oskarshamn:
– Det är ett lag som bytt ut en del spelare och tränare, kanske lite ny skepnad jämfört med tidigare men vi vet att det är en tuff motståndare. Jag tycker de är ett bra lag, säger Södertäljes tränare Ulf Lundberg till klubbens hemsida.

Noterat:
» Södertälje är enligt uppgifter i förhandling med forwarden Lindsay Sparks.
» Oskarshamn meddelar via sin hemsida att man har en skadefri trupp.
» Södertälje saknar backen Stefan Johansson som alltjämt rehabbar en skada, men har i övrigt alla tillgängliga.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida
» Läs mer på Södertäljes hemsida

AIK - KARLSKOGA

AIK kommer att slå premiärrekord i HockeyAllsvenskan när det gäller publiksiffran. Över 6000 personer kommer att finnas på Hovet mot Karlskoga.
– Det ska bli kul att det drar igång, det har känts på killarna att de gått runt och stampat lite. Karlskoga ser bra ut, det blir en tuff match och det är hårt jobb som gäller. Vi kommer in med bra självförtroende och ska släppa loss och köra, säger AIK-tränaren Tomas Mitell till klubbens hemsida.
Efter ett gäng säsonger i toppen av tabellen så handlade förra säsongen om överlevnad för Karlskoga. Nu gör man en omstart och AIK borta blir en värdemätare direkt.
– Vi har haft bra fart och det känns förhoppningsfullt inför kvällen. Inställningen i alla matcher är att vi ska vinna oavsett vad, samtidigt som det är viktigt att ha respekt för alla lag. Matcherna under säsongen kommer bli jämna och tuffa. Lite extra kul är det att möta AIK på bortaplan och få den inramningen, säger Karlskogas tränare Staffan Lundh till klubbens hemsida.

Noterat:
» Victor Ekarv bröt nyligen med AIK och skrev på för Karlskoga - och ställs alltså mot sitt gamla lag omgående.
» Ricard Blidstrand och Oskar Bäck är tillbaka i träning och därmed har BIK en skadefri trupp även om Blidstrand inte spelar ikväll, skriver man på sin hemsida. Henrik Lundberg kommer att vakta målet.

» Läs mer på AIK:s hemsida
» Läs mer på Karlskogas hemsida

ALMTUNA - VÄSTERVIK

Tony Mårtensson är en av HockeyAllsvenskans största profiler den här säsongen och centern får göra debut på hemmaplan när Almtuna tar emot Västervik.
Han kommer att matchas i en kedja med intensive Lucas Sandström och fjolårssuccén Viktor Hertzberg.
– Det känns bra, vi kompletterar varann. Tony är spelskicklig och kommer att bidra med många poäng. Han vet vad man ska säga, säger Hertzberg till unt.se.
Västervik - som tvingades spela Kvalserien till HockeyAllsvenskan ifjol för att hålla sig kvar i ligan - har en närmast nog helrenoverad trupp i år och tippas en bra bit ner i tabellen.
– Det är tredje året på raken som vi får skvalpa på där nere enligt experterna. Jag kan förstå det, vi har många unga grabbar som inte spelat på den här nivån och många utlänningar. Experterna har inte koll på vad vi tagit in, säger Västerviks tränare Mattias Karlin till sr.se.

Noterat:
» Almtuna skrev kontrakt med danske landslagsbacken Stefan Lassen i veckan.
» Almtuna saknar skadade backen Jacob Ragnarsson ikväll, meddelar man via sin hemsida.
» Västervik saknar Niklas Folin, skada, och Jonathan Rodensjö, sjuk, i premiären meddelar klubben via sin hemsida.

» Läs mer på Almtunas hemsida
» Läs mer på Västerviks hemsida