Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
MoDo
MoDo

Matchguide: Tar MODO fjärde raka vinsten?

10 oktober 2018 10:00

Onsdag och sex matcher i HockeyAllsvenskan! Tar MODO och Västervik fjärde raka vinsten? Fortsätter Sebastian Dyk göra mål på bortaplan? Håller AIK:s poängsvit? Vänder Almtuna på hemmatrenden? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskrona - Södertälje, NKT-Arena Karlskrona
19.00 AIK - Pantern, Hovet
19.00 Leksand - Oskarshamn, Tegera Arena
19.00 Almtuna - Björklöven, Gränbyhallen
19.00 Västervik - Västerås, Plivit Trade hallen
19.00 Karlskoga - MODO, Nobelhallen

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Karlskoga mot MODO ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Fredrik Forsberg, Karlskoga, och Henrik Björklund, MODO.
» Även fokus på matchen mellan Leksand och Oskarshamn.
» Spelarkorrarna Ricard Blidstrand, Karlskoga, och Johan Eriksson, MODO, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar MODO:s sportchef Michael Sundlöv.
» I andra pausen är det fokus på Karlskoga och bland annat Fredrik Forsberg.
» Samtliga mål från alla matcher visas.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

KARLSKRONA - SÖDERTÄLJE

Det tillhör inte vanligheterna i HockeyAllsvenskan men nu ska Södertälje spela två matcher på två dagar under en bortaturné. Först Karlskrona borta ikväll, sedan Tingsryd borta imorgon.
SSK ser resan som ett sätt att ytterligare svetsa samman laget.
– Vi behöver verkligen varandra på den här resan och det ska vi se till att göra. Bygga varandra, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.
SSK har två raka förluster i ryggen och vill vända den trenden.
– Karlskrona ska bli spännande att möta. De spelar med aktivitet och kör verkligen, säger Lundberg.
Karlskrona lyckades efter tre raka förluster bryta trenden och övertidsvinna mot Vita Hästen senast efter en stark vändning i slutet där Marcus Paulsson sköt dubbla mål.
– Vi ska fortsätta spela som vi har gjort och vara aggressiva offensivt. Jag tycker vi har gjort bra matcher på slutet. Ska bara ha bättre utdelning fem mot fem också, säger tränaren Ove Molin till blt.se.

Noterat:
» Karlskrona kan eventuellt få tillbaka Joseph Jonsson som missat de tre senaste matcherna, skrivet blt.se.
» Södertälje saknar Stefan Johansson och Ludwig Blomstrand på grund av skador och har dessutom Lindsay Sparks avstängd. Backen Petter Hansson har lånats ut till Huddinge i HockeyEttan.
» Södertäljes Sebastian Dyk har gjort mål i alla bortamatcher (tre stycken) hittills.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

AIK - PANTERN

AIK har tagit poäng i alla åtta matcherna hittills, men den senaste tiden har det varit sällsynt med trepoängare. De tre senaste matcherna har slutat med kryss, och de två senaste matcherna har förlorats efter straffar.
Ändå: AIK har startat säsongen starkt.
– Både och, sista veckan när vi fick tre matcher till övertid så hade vi önskat någon mer poäng och det tycker jag vi förtjänade också. Det är en bra start, men det finns detaljer som kan bli bättre. Det är en lång säsong, vi behöver bli bättre och det är inte perfekt ännu, säger AIK-tränaren Tomas Mitell till klubbens hemsida.
Nu väntar Pantern.
– Det är ett stort och skridskostarkt lag. De har bytt ut många gubbar men står för samma hockey. Det gäller att ta kampen, säger Mitell om motståndet.
Pantern har vunnit och förlorat varannan match hittills. Senast föll laget mot Almtuna - så ska sviten hålla så behöver laget vinna ikväll.

Noterat:
» AIK får tillbaka Christian Sandberg och Jacon Dahlström, berättar Thomas Mitell för klubbens hemsida.
» Pantern har inte lyckats vinna någon förstaperiod ännu i höst.

» Läs mer på AIK:s hemsida

LEKSAND - OSKARSHAMN

Två raka förluster har följts av två raka vinster, så Leksand är på gång. Senast blev det en 2-1-vinst efter straffar borta mot AIK.
Ikväll kommer Oskarshamn till Tegera Arena, då vill dalalaget steppa upp jämfört med senaste hemmamatchen där man övertidsföll mot Vita Hästen.
– Jag förstår om folk är besvikna efter den förra hemmamatchen, men vi ska ta revansch nu, säger backen Mattias Karlsson till Leksands hemsida.
– Det som vi har gjort bra i de senaste matcherna är att vi har tagit oss ur zon enkelt och inte krånglat till det. Vi har blivit mycket bättre på att inte bjuda det andra laget på chanser, och det spelet ska vi självklart hålla i nu.
Oskarshamn ligger trea i tabellen, en placering före Leksand, och har vunnit fem av sex matcher under säsongen.
– Vi ska leverera en bra prestation. Leksand har hemmafördel med allt vad det innebär. Vi måste vara fullt påslagna mentalt och vara med från start, då finns goda poängmöjligheter där uppe, säger tränaren Håkan Åhlund till barometern.se.

Noterat:
» Leksand får tillbaka Jesper Ollas från en avstängning och kanske också Lucas Nordsäter som tillfrisknat efter sjukdom, skriver dt.se. Calle Själin och Mattias Ritola är långtidsskadade.
» Linus Persson, Leksand, toppar HockeyAllsvenskans poängliga med tio poäng.
» Leksands Thomas Valkvä-Olsen har gjort mål i tre raka matcher.
» Oskarshamn har ligans bästa boxplay med en effektivitet på 93,75 %.

» Läs mer på Leksands hemsida
» Läs mer på Oskarshamns hemsida

ALMTUNA - BJÖRKLÖVEN

Efter fyra raka förluster så lyckades Almtuna bryta den negativa trenden genom att vinna på bortaplan mot Pantern senast.
Nu hoppas man kunna bygga vidare på vinnarspåret hemma mot Björklöven.
– Vi har tryckt på de hårda jobbet vi i Almtuna står för och att vi vill se ut så över tid för att vara med i denna serie fullt ut. Arbetsinsatsen senast var den bästa för året och vi vill spela vidare på den från Pantern-matchen, säger tränaren Martin Gudmundsson till Almtunas hemsida.
Björklöven kommer också från ett trendbrott. Efter två raka nederlag så blev det seger borta mot Västerås senast.
– Det var en okej match senast, vi hade bra målvakts- och försvarsspel, men vi har väl lite att jobba på i anfallsspelet, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.
– Att möta Almtuna är en otroligt tuff uppgift, men jag ser fram emot den.

Noterat:
» Almtuna saknar Per Svensson, Jacob Ragnarsson, Victor Rollin-Carlsson samt avstängde Jacob Svensson. Alexander Bjurström ansluter på lån från Brynäs och gör säsongsdebut ikväll.
» Lukas Eriksson och Jonas Emmerdahl är tillbaka i träning och kan snart vara aktuella för spel i Björklöven, meddelar Joakim Fagervall.
» Almtuna har förlorat sina två senaste hemmamatcher med totala målskillnaden 1-8.
» Björklövens Jacob Peterson har gjort mål i två raka matcher.

» Läs mer på Almtunas hemsida
» Läs mer på Björklövens hemsida

VÄSTERVIK - VÄSTERÅS

Västervik har tagit tre raka segrar, men väntar alltjämt på säsongens första trepoängare då alla vinster kommit efter övertid eller straffar.
Nykomlingen Västerås har två raka förluster i bagaget.
En enda poäng skiljer lagen åt i tabellen, så det är viktiga poäng på spel ikväll.
– Matchen som kommer nu, Västervik borta, är ingen lätt match men vi ska naturligtvis vinna dom matcherna. Men det är inte bara att åka dit och hämta tre pinnar, utan det gäller att göra det hårda jobbet och följa det vi pratat om, säger Västerås assisterande tränare Lars Ivarsson till vlt.se, och tycker att hans lag börjat säsongen helt okej:
– Jag tycker vårat grundspel generellt har varit väldigt bra. Jag tycker man ser linjer i både vårt försvarsspel och anfallsspel. Det var första matchen mot Karlskrona som är lite sämre. Men för övrigt håller vi bra nivå i den här serien.

Noterat:
» Västervik saknar Gabriel Desjardins och Mikael Hedlund på grund av skador. Dessutom är backen Erik Gustafsson avstängd i tre matcher framöver.
» Västerviks Emil Alba har gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna.
» Västerås Marcus Bergman har gjort tre mål på de tre senaste matcherna.

» Läs mer på Västerviks hemsida

KARLSKOGA - MODO

Efter fyra raka segrar så blev det förlust efter straffar mot Västervik senast, men poängsviten lever och Karlskoga har nu poäng i fem raka matcher.
Ikväll gästar MODO Nobelhallen.
– Det blir spännande att få mäta oss med Modo. De har startat säsongen bra och är en av förhandsfavoriterna, men vi har en bra känsla i laget och ser verkligen fram emot matchen, säger tränaren Staffan Lundh till Karlskogas hemsida.
MODO har vunnit fem av sex matcher i höst och har tre raka trepoängare i ryggen inför kvällen. Laget jagar således fjärde raka segern.
– Resultatmässigt är starten allt vi kunnat önska, vi fick en liten näsbränna och kunde ta lärdom av vad vi gjorde rätt och fel i den matchen. Sedan prestationsmässigt är det lite önsom vin önsom vatten. Så lite får vi grotta ned oss i detaljer för det är saker och ting som vi kan putsa på helt klart, säger tränaren Björn Hellkvist till MODO:s hemsida.

Noterat:
» Karlskoga saknar alltjämt backen Linus Rotbakken och får nu också klara sig utan Gustaf Thorell som även han åkt på en hjärnskakning. Victor Ekarv är tillbaka efter sjukdom och David Lilja kliver in från start. Allt enligt Karlskogas hemsida.
» Karlskogas Fredrik Forsberg och MODO:s Patrik Karlkvist har gjort mål i två raka matcher.
» MODO:s Tobias Enström har gjort poäng i fem raka matcher.

» Läs mer på Karlskogas hemsida
» Läs mer på MODO:s hemsida