Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Västerås
VIK

Matchguide: Jakt på förstaplatsen för IKO

31 oktober 2018 10:00

Fem matcher i Sveriges mest underhållande liga idag! Tar Oskarshamn över serieledningen? Tar Leksand femte raka vinsten? Hur klarar sig Södertälje utan fyra ordinarie backar? Hur bra publiktryck blir det i rivalmötet i Blekinge? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskrona - Tingsryd, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Pantern - Södertälje, Rosengårds Ishall
19.00 Björklöven - Vita Hästen, A3 Arena
19.00 Oskarshamn - Västerås, Be-Ge Hockey Center
19.00 Karlskoga - Leksand, Nobelhallen

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Karlskrona mot Tingsryd ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Justin Crandall, Karlskrona, och Måns Hermansson, Tingsryd, samt ett reportage om Larry Pilut.
» Även fokus på matchen Karlskoga-Leksand.
» Spelarkorrarna Niklas Johansson, Karlskrona, och William Romfors, Tingsryd, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästas studion av Karlskronas sportchef Patric Larsson.
» I andra pausen analyseras framgången för Oskarshamn.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

KARLSKRONA - TINGSRYD

Rivalmöte i södra Sverige väntar när Karlskrona tar emot Tingsryd. Då blir det också bra drag i NKT-Arena Karlskrona.
– Det ska bli en fest, vi har sett fram emot den här matchen otroligt mycket, säger Karlskronas tränare Ove Molin till blt.se.
Karlskrona är i fin form med tre segrar på de fyra senaste matcherna, även om man tappade en 3-0-ledning till kryss senast mot AIK. Just nu gör laget massor av mål framåt, men man släpper också in en hel del bakåt.
Tingsryd kunde ta en efterlängtad 4-1-seger mot Almtuna senast, lagets blott andra vinst i höst, och hoppas att skutan är på väg att vända. Laget är dock alltjämt sist i tabellen.
– Vi är fortfarande inte där vi vill vara. Vi får inte slappna av, utan det gäller att fortsätta bygga på den energi vi hade både mot Björklöven och mot Almtuna. Vi måste skaffa en vana av att ligga på den nivån varje match och därmed ge oss själva möjligheten att vinna, säger tränaren Larry Pilut till smp.se, och ger sin syn på KHK:
– En tuff match. Vi får inte glömma att Karlskrona kommer från SHL. Det finns en hel del rutin i deras trupp. Det blir en derbymatch och de brukar innehålla mycket känslor.

Noterat:
» Karlskrona får tillbaka både Robin Johansson och Kyle Osterberg från skadelistan, skriver blt.se. Däremot spelar inte backen Mikael Kurki.
» Tingsryd saknar Kim Tallberg och kanske också Filip Owesson som är ett frågetecken. Backen Marcus Karlström har lånats ut till Kallinge/Ronneby och nyvärvade Björn Karlsson är ännu inte redo för spel.
» Karlskronas Justin Crandall har gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna och kedjan med Crandall, Niklas Johansson och Marcus Paulsson har kombinerat in 18 poäng på fyra matcher.
» Tingsryds Mark MacMillan har stått utanför laget i de två senaste matcherna.

PANTERN - SÖDERTÄLJE

Södertälje får spela med en helrenoverad backsida ikväll. Marcus Bohman och Stefan Johansson dras med småskador och missar alla matcherna den här veckan, och idag saknas också Nicklas Grossmann och Marcus Fagerudd med småskavanker.
Därför har Henrik Malmström kallats hem från Huddinge och juniorbacken Filip Pilö får följa med söderut.
SSK har bara vunnit en av sju bortamatcher höst och står inför en tuff uppgift borta mot Pantern.
– Pantern har gjort det bra så här långt. De spelar med en hunger och energi. De kör ju sitt "Vi mot världen" och det får man ha respekt för, men det handlar framförallt om vad vi gör och att vi tar ansvar i spelet. Vi har pratat om puckansvar och att vi är spelabara. Sedan kommer det krävas ett jättehårt jobb av alla, säger Södertäljes tränare Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.
Pantern hade fyra raka segrar innan man uddamålsförlorade mot Västervik senast. Noterbart är att Malmölaget "bara" vunnit två av fem hemmamatcher hittills.

Noterat:
» Pantern har Nicklas Jadeland avstängd. Dessutom har inte backen Ruben Rampazzo spelat sedan sjätte oktober på grund av skada.
» Södertälje saknar backkvartetten Marcus Bohman, Stefan Johansson, Nicklas Grossmann och Marcus Fagerudd. Det gör att Petter Hansson får spela för första gången sedan 28 september (varit utlånad till Huddinge en tid), att Henrik Malmström kallats hem från Huddinge och att junioren Filip Pilö får chansen.
» Panterns Nick Olesen har gjort poäng i fem raka matcher.
» Södertäljes Sebastian Dyk, som spelade i just Pantern ifjol, toppar HockeyAllsvenskans skytteliga med tio gjorda mål.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

BJÖRKLÖVEN - VITA HÄSTEN

Har det vänt för Björklöven nu?
Efter blott en seger på sju matcher så har det blivit dubbla vinster (3-2 efter straffar mot Tingsryd och 4-2 mot Karlskoga) där man båda gångerna lyckats vända 0-2-underläge till seger.
Ikväll väntar hemmamatch mot Vita Hästen och då jagar Björklöven tredje raka vinsten.
– Nu börjar vår kurva peka åt rätt håll och då vill man ha många matcher. Det blir inte jobbigt när det stämmer och man gör jobbet tillsammans, då är det bara roligt med många matcher, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida, och ger sin bild av vad som är bra just nu:
– Vi jobbar som en enhet både i försvaret och anfallet, vi hjälper varandra på ett väldigt bra sätt.
Vita Hästen letar efter en vändning. Laget har tre raka nederlag i bagagaet och har bara vunnit en av de åtta senaste matcherna.
– Vi hade en dipp mot Oskarshamn men annars har det varit bra de två senaste matcherna. Mot Södertälje var vi bäst över 60 minuter. Vi har tittat på bra saker som vi ska fortsätta göra bra och det vi kan göra bättre. Vi ska bland annat skruva lite i boxplay, säger tränaren Leif Strömberg till nt.se, och känner sig inte stressad över tabelläget där Vita Hästen just nu är nästjumbo:
– Jag tycker killarna hanterar det bra och det är ingen som går omkring och rycker på axlarna. Vafan, vi vill ju vinna matcher och komma uppåt i tabellen. Mycket handlar ju om att göra mål också, vi är grundligt medvetna om det.

Noterat:
» Björklöven har Simon Backman tillbaka i träning efter skada och han kan eventuellt göra comeback ikväll. Cody Murphy, ljumskar, vilar.
» Vita Hästen saknar August Gunnarsson, skadad.
» Vita Hästens Marcus Eriksson har svarat för åtta assist på de fem senaste matcherna.
» Björklövens Oskar Stål Lyrenäs och Vita Hästens Henrik Rommel har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Läs mer på Björklövens hemsida
» Läs mer på Vita Hästens hemsida

OSKARSHAMN - VÄSTERÅS

Oskarshamn ångar på och har vunnit tio av tolv matcher i höst. Senast tog laget en övertygande 5-2-seger hemma mot MODO, så formen är bra.
Blir det vinst mot Västerås ikväll så går IKO upp i serieledning. Smålänningarna är en poäng efter matchlediga AIK som spelat två matcher mer.
– Vi vet att vi måste upp i en insats på 100 % för att ta poäng, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida inför matchen mot Västerås.
Lagen möttes i den andra omgången och då vann Oskarshamn med 2-1 efter övertid.
– Västerås är en svår nöt att knäcka på alla plan, de plockar poäng både hemma och borta. Det är inga konstigheter, det gäller att vi själva är där vi ska vara, det är nyckeln, säger Åhlund.
Västerås har bara tagit en trea under de fem senaste matcherna, men har å andra sidan poäng i fyra raka matcher.
Sebastian Benker minns första mötet mot IKO:
– Det var en tajt match senast. Men de har ju gått riktigt bra nu efter det och blivit ett lite annat lag att möta. Ett spelande lag som spelar i fart. Det gäller som mot Leksand att vara med i första perioden, säger han till vlt.se.

Noterat:
» Oskarshamn värvade Anton Johansson från Örebro i måndags och han gör debut ikväll. Victor Öhman saknas och meddelade igår att han tar en timeout från hockeyn.
» Västerås saknar alltjämt Kenny Källström och Johan Skinnars. Noterbart är att Mattias Beck återigen får agera trettondeforward, skriver vlt.se.
» Oskarshamns Alex Hutchings har gjort tre mål på de två senaste matcherna.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida

KARLSKOGA - LEKSAND

Efter elva raka matcher med poäng så tog sviten slut för Karlskoga senast när det blev bortaförlust mot Björklöven.
I den matchen bröt Fredrik Forsberg sin måltorka och dunkade in dubbla puckar, men i och med att det blev förlust så var han inte speciellt nöjd.
– Det är alltid kul att göra mål, synd bara att det inte räckte längre. Vi hade behövt göra ett par kassar till för att jag ska känna mig glad, vinner vi inte så är det svårt att känna glädje efter att man gjort mål, säger han till Karlskogas hemsida.
Ikväll ställs Forsberg mot sitt gamla lag Leksand som är i fin form. Dalalaget har fyra raka vinster i bagaget, men man var inte helt nöjda med kampen mot Västerås senast där man till slut lyckades vinna efter övertid.
– Jag tycker att vi har lite revansch att utkräva på oss själva från i fredags, men vi känner ändå att vi är inne i en bra form. Det brukar vara tuffa och tighta matcher i Karlskoga och de vill sätta sin prägel på matchen tidigt så det gäller att vi är beredda på det, säger forwarden Jon Knuts till Leksands hemsida.

Noterat:
» Karlskoga får tillbaka både Viktor Lang och Fredrik Höggren efter sjukdom.
» Leksand har tappat backen Ben O'Connor som brutit sitt avtal med klubben och flyttat hem till England. I söndags skrev dalalaget ett tryout-avtal med Hugo Enock och han kan göra debut ikväll.

» Läs mer på Karlskogas hemsida
» Läs mer på Leksands hemsida