Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Västervik
VVIK

Matchguide: Stekhett derby i Oskarshamn

7 november 2018 10:00

Det är dags för säsongens första heta derby mellan Oskarshamn och Västervik - ett möte som fått extra krydda tack vare Victor Öhmans övergång mellan lagen i helgen.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Oskarshamn - Västervik, Be-Ge Hockey Center

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

OSKARSHAMN - VÄSTERVIK

Det vimlar av rivalitet mellan Oskarshamn och Västervik och ikväll är det äntligen dags för säsongens första rivalmöte. Matchen har också fått extra krydda av Victor Öhmans uppbrott från Oskarshamn och återkomst till Västervik.
Om Öhman spelar ikväll är oklart.
– Han har varit borta från is ett tag och är inte i toppform om jag säger så. Vi får se hur vi gör, jag ska sova på saken, säger Västerviks tränare Mattias Karlin till dagensvimmerby.se.
Karlin ser fram emot den heta matchen:
– Vi har inte 20 Västervikare i laget och de har inte 20 Oskarshamnskillar och det är mycket nytt i båda lagen. Men sånt där vet man oavsett om man är ny eller inte i ett lag. Alla känner ju hur länge man sitter i bussen. Det är alltid speciellt med derby och det är lite mer pirr i magen.
Västervik ligger tolva i tabellen och är i poängbehov, samtidigt toppar Oskarshamn tabellen och har gjort en kanonsäsong så här långt.
– Det blir derbykänslor och det gäller att kunna hantera det och vara kall i huvudet. Allt fokus ligger på vår prestation. Det blir en rolig match med mycket folk och härlig inramning, säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till klubbens hemsida.

Noterat:
» Oskarshamn saknar alltjämt skadade Robin Söderqvist. Ikväll saknas också Filip Sveningsson som är iväg på landslagsuppdrag. Nybro-lånet Janne Kivilahti spelar sin andra och sista match för IKO.
» Västervik saknar Andreas Frisk, Emil Alba och Gabriel Desjardins på grund av skador. Om hemvärvade Victor Öhman ska spela är ännu inte klart.
» Oskarshamns Alex Hutchings har gjort åtta poäng på de fem senaste matcherna.
» Västerviks Darren Nowick har gjort mål i fyra av de fem senaste bortamatcherna.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida
» Läs mer på Västerviks hemsida