Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Tingsryd
TAIF

Matchguide: Bryter Vita Hästen sin trend?

28 november 2018 10:00

Onsdag och sex matcher i Sveriges mest underhållande liga! Lyckas Vita Hästen bryta sin negativa trend med Daniel Josefsson tillbaka i truppen? Tar Karlskoga och AIK fjärde raka segern? Vad hittar Martin Réway på i sin Tingsryd-debut? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västerås - Leksand, ABB Arena
19.00 Almtuna - Tingsryd, Gränbyhallen
19.00 Karlskrona - AIK, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Västervik - Pantern, Plivit Trade hallen
19.00 Karlskoga - Björklöven, Nobelhallen
19.00 Södertälje - Vita Hästen, Scaniarinken

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Karlskrona mot AIK ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Marcus Paulsson, Karlskrona, och Éric Castonguay, AIK.
» Även fokus på matchen mellan Västerås och Leksand.
» Spelarkorrarna Niklas Johansson, Karlskrona, och Filip Windlert, AIK, bjuder på inside-material.
» I första pausen kör C More-experten Mike Helber en genomgång på klubbor och klubbtekniker - och jämför den gamla träklubban med dagens kompositklubba.
» I andra pausen är det fokus på AIK:s skadeproblematik.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

VÄSTERÅS - LEKSAND

Både Västerås och Leksand fick se framgångsrika trender ta slut förra veckan.
Västerås hade fem raka vinster innan det blev uddamålsförlust mot Björklöven. VIK låg under med 1-4 men lyckades äta ikapp till 4-4, men släppte bara sekunder efter kvitteringen in 4-5-kassen.
Leksand hade sju raka matcher med poäng innan man åkte på dubbla 1-3-förluster, först mot Pantern och sedan mot Södertälje.
Ikväll är det således två lag som vill studsa upp på vinnarlinjen igen som möts.
Västerås vilar William Wikman som bara spelade en period senast på grund av en skadekänning, medan Leksand får tillbaka både Johan Porsberger och Martin Karlsson från skadelistan. Leksand flaggar för att det kan bli ändringar i formationerna.
Vad man tryckt på efter förlusterna förra veckan:
– Inställningen först och främst. Vi måste vinna närkamperna, speciellt i de farliga områdena framför mål, säger assisterande tränaren Jens Nielsen till dt.se.
Västerås har inte gjort några stora ändringar:
– Det är mycket som är bra mot Björklöven också även om vi inte kommer upp i den nivå som vi vill, säger tränaren Thomas Paananen till vlt.se.

Noterat:
» Västerås saknar alltjämt målvakten Samuel Ersson på grund av en underkroppsskada och mot Leksand så vilar också William Wikman på grund av en skadekänning, skriver vlt.se. Elias Olofsson blir backupmålvakt igen, Johan Skinnars kliver in på Wikmans plats i tredjekedjan och Anthon Eriksson kommer in som extraforward. Mattias Beck är alltjämt utanför laget.
» Leksand får tillbaka Johan Porsberger och Martin Karlsson från skadelistan. Calle Själin och Mattias Ritola är alltjämt inte klara för comeback.
» Leksands Wilde Bröms har gjort mål i två raka matcher.

ALMTUNA - TINGSRYD

Förra veckan gjorde Tingsryd klart med slovakiske forwarden Martin Réway och han gör debut ikväll mot Almtuna.
– Ja, han spelar mot Almtuna. Vi räknar med att han går in i Daniel Öhrns kedja, säger tränaren Larry Pilut till smp.se.
Réway blir ett välkommet tillskott i ett skadedrabbat lag som dock börjat hitta formen på sistone. Taif har vunnit två raka matcher och har tre segrar på de fyra senaste kamperna.
Nu har man också lämnat över jumboplatsen i HockeyAllsvenskan till Vita Hästen och är bara tre pinnar efter Västervik ovanför negativa kvalstrecket.
– Vi har fått självförtroende och vi har nu bättre energi i laget. Nu ska vi fokusera på prestationen både som lag och individuellt, säger Pilut.
Almtuna har spelat fem raka matcher utan att ta någon trepoängare, men har två straffsegrar under det spannet. Överlag har det gått tungt för laget i november.
– Vi kan inte skylla på något. Vi har spelat lite naivt och trott att det ska lösa sig automatiskt utan att vi gör jobbet. Och det har det inte gjort. Vi jobbar med det varje dag för att rätta till det, men det har tagit tid. Förhoppningsvis får vi ordning på det och kan klättra i tabellen, säger Tony Mårtensson till hockeynews.se.

Noterat:
» Almtuna får tillbaka Alexander Bjurström från sjukdom och han går direkt in i laget medan Oscar Milto blir extraforward. Jesper Mångs och Jonathan Léman saknas alltjämt.
» Nyvärvade Martin Réway gör debut för Tingsryd. Måns Hermansson är tillbaka efter en missad match. Joonas Valkonen, Hannes Johansson och Filip Owesson är skadade, Filip Ahl är avstängd, Roni Rukajärvi utanför laget och Charlie Dodero har valt att bryta sitt avtal.
» Almtunas Tony Mårtensson svarade för två mål och två assist i förra matchen.
» Tingsryds Daniel Öhrn har gjort tre mål på de fyra senaste matcherna.

» Läs mer på Almtunas hemsida

KARLSKRONA - AIK

Efter tre raka förluster så lyckades Karlskrona bryta den negativa trenden genom att 5-2-vinna mot Vita Hästen i söndags. Då fick man också igång sitt powerplay-spel igen som varit slumrande i ett gäng matcher.
Ikväll väntar en riktig toppmatch då AIK gästar, men självfötroendet i KHK är på topp:
– Det är vår hemmaplan, vi ska komma ut hårt och ha hög press. Ska de vinna mot oss måste de göra en sjukt bra match, säger backen Josef Ingman till blt.se.
AIK kommer närmast från en 2-0-seger i toppmatchen mot Oskarshamn och har sju segrar på de åtta senaste matcherna.
Det trots en diger skadelista som inte ser bättre ut till matchen mot Karlskrona. Tränaren Thomas Mitell vet att en tuff utmaning väntar:
– De spelar fartfyllt och offensivt. Vi har varit bra defensivt och försökt spela mer kompakt den senaste tiden när vi haft mycket skador, och Erik Källgren har varit bra i kassen. Nackdelen är att vi skjutit färre skott än vi brukar, men vi har gjort det som krävts för att vinna, säger han till hockeypuls.se.

Noterat:
» Karlskrona spelade utan Kyle Osterberg och Kalle Miketinac senast.
» AIK väntas ställa upp med samma lag som senast minus junioren Lukas Macklin som blivit sjuk, skriver hockeypuls.se. Johannes Jönsson, Johan Larsson, Alexander Deilert, Anton Holm, Jacob Dahlström och Garry Nunn finns på frånvarolistan.
» AIK:s Sam Marklund har gjort mål i två raka matcher.

VÄSTERVIK - PANTERN

Efter fyra raka förluster och bara en seger på nio matcher så har det börjat vända för Pantern som förra veckan besegrade Leksand borta och sedan tog en pinne mot Almtuna efter att ha förlorat på straffar.
– Ja, det har boostat oss. Men framförallt finns det en revanschlusta efter förra omgångens match mot Almtuna, där vi definitivt skulle tagit tre poäng, säger tränaren Viktor Stråhle till skanesport.se, och berättar om vad som är nyckeln för laget framöver:
– Vi måste var konsekventa i arbetsinsatsen i 60 minuter, och göra grunderna i 60 minuter.
Ikväll väntar bortamatch mot Västervik och den är viktig för tabellen. Pantern ligger just nu tre poäng före smålänningarna i sammandraget.
Västervik har tre segrar på de fem senaste matcherna men kommer närmast från en svidande förlust mot Karlskoga där man tappade en 4-1-ledning till 4-6-förlust på några minuter i den tredje perioden.

Noterat:
» Västervik får in backen Henrik Malmström som lånats från Södertälje. Därmed spelar inte junioren Johan Svensson. Dessutom har Alexander Kovalonok återvänt till Arboga - dit Västervik också lånar ut Mikael Hedlund. Emil Alba kan eventuellt göra comeback. Andreas Frisk, Niklas Folin och Gabriel Desjardins saknas.
» Pantern har Nicklas Jadeland avstängd och backen Ruben Rampazzo på skadelistan. Nyvärvade backen Albin Johansson gör debut.

» Läs mer på Västerviks hemsida

KARLSKOGA - BJÖRKLÖVEN

Karlskoga har tre raka segrar i bagaget och har dessutom vunnit fem av de sex senaste kamperna. Senast svarade man för en mirakulös vändning mot Västervik där 1-4-underläge förvandlades till en 6-4-seger.
Ikväll väntar Björklöven på hemmaplan, ett lag som man 2-4-föll mot tidigare i höstas.
– Björklöven har sett betydligt bättre ut de senaste veckorna och blir en tuff nöt för oss att knäcka. Det blir säkerligen en jämn historia som alltid i den här serien. Men vi har revansch att utkräva sedan förlusten senast mot dem, säger tränaren Staffan Lundh till Karlskogas hemsida.
Björklöven är också i bra form. Det blev en 5-4-seger i en rafflande match mot Västerås senast, och Löven har tre segrar på de fyra senaste kamperna.
Tränaren Joakim Fagervall ser fram emot att åka till Värmland:
– Det är en otroligt tuff match. Karlskoga har varit starka i inledningen av serien så jag tror vi kan förvänta oss ett fullt krig i 60 minuter. Det brukar bli härliga matcher mot dem, säger han till klubbens hemsida.

Noterat:
» Karlskoga får tillbaka målvakten Henrik Lundberg som saknades på grund av sjukdom senast. Backtrion Ricard Blidstrand, Viktor Lang och Jacob Lundegård finns på skadelistan och ersätts av juniorerna Karl Jonsson och Joshua Karlsson.
» Björklöven har frågetecken för Cody Murphy. I övrigt väntas samma lag som senast och då saknades Mikko Pukka, Simon Backman, Oskar Stål Lyrenäs, Erik Rainersson och Emil Norberg.
» Karlskogas Fredrik Forsberg har gjort poäng i fem raka matcher.

» Läs mer på Karlskogas hemsida
» Läs mer på Björklövens hemsida

SÖDERTÄLJE - VITA HÄSTEN

Efter sex raka förluster så fick Södertälje till ett trendbrott senast efter att ha lyckats 3-1-vinna mot Leksand.
Nu ställs man mot ett lag som är i en liknande situation som man själva varit i. Vita Hästen står nämligen på fem raka nederlag.
– Vi måste ha full effekt på samtliga och maxåkningar på alla. Det är helheten och att samtliga är påställda. Sedan såklart ödmjukheten, den måste alltid finnas där, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida om vad som krävs för seger ikväll.
Den stora nyheten i Vita Hästen är återkomsten för veteranbacken Daniel Josefsson. 37-åringen fick inget nytt avtal i våras men har tagits till nåder och kliver in för att stadga upp laget som just nu ligger sist i serien.
– Det känns fantastiskt bra att vara tillbaka, säger Josefsson till Vita Hästens hemsida.
– Tanken är att jag ska tillföra rutin. När vi är där nere så kan vi behöva ett lugn i vissa lägen. Jag ska pusha på och hålla hög fart på skridskorna i framförallt det aggresiva spelet i egen zon. Hoppas jag kan bidra en del där, sedan får vi lyfta oss allihopa.

Noterat:
» Södertälje saknar Marcus Bohman, Petter Hansson och Victor Andersson, och har frågetecken för Christopher Liljewall (skada) och Hugo Gustafsson (sjukdom). Henrik Malmström har lånats ut till Västervik.
» Vita Hästen får in nyvärvade veteranbacken Daniel Josefsson. Det finns frågetecken för Wilhelm Westlund som inte spelade senast på grund av skada, skriver nt.se.

» Läs mer på Södertäljes hemsida