Hemma
Västerås
VIK
Borta
Västervik
VVIK

Matchguide: Blir det ny hemmaseger, Västerås?

15 december 2018 10:00

Lördag och två matcher i Sveriges mest underhållande liga! Kan Västerås ta elfte raka hemmasegern? Hur påverkar hyllningen av Daniel Wessner hemmalaget Karlskoga? Svaren kommer idag!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.15 Västerås - Västervik, ABB Arena
18.00 Karlskoga - MODO, Nobelhallen

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

VÄSTERÅS - VÄSTERVIK

Västerås har vunnit tio (!) hemmamatcher i rad. En fantastisk svit så klart. Nu har laget chansen att utöka den sviten ytterligare när Västervik kommer på besök.
Trots framgångarna så är västmanlännningarna dock inte helt nöjda, och trots att det blev seger mot Björklöven senast så vill man upp i prestationen.
– Ja vi känner väl lite grann att vi ska studsa tillbaks. Vi var inte helt nöjda med prestationen mot Björklöven senast. Vi vill hitta tillbaka till ett hårt arbete, med ett spel som är vägvinnande, säger assisterande tränaren Lars Ivarsson till vlt.se.
Västervik har två raka förluster bakom sig och har också förlorat tre av de fyra senaste kamperna. Senast blev det en sudden-förlust borta mot Karlskoga.
Västerås har vunnit båda mötena mellan lagen under hösten: 2-0 och 4-2.
Trots dubbla segrar så tar Västerås inget för givet:
– Alla lagen i den här serien är bra. Vi ser inte så mycket på motståndaren egentligen. Vi vill ha mer koll på vårt och göra de bitarna som vi är bra på. Gör vi vårt jobb som vi ska och följer vår matchplan så är vi svårslagna, säger Ivarsson.

Noterat:
» Västerås har tappat målvakten Samuel Ersson till JVM-förberedelser. Jesper Myrenberg, inlånad från Linköping, ersätter. Västerås skiftar också om i kedjorna. Jesper Appel och Anthon Eriksson är utanför matchtruppen.
» Västervik hoppas att Trevor Mingoia kan göra comeback idag efter att ha stått över matchen senast. Victor Öhman är fortsatt sjuk och Andreas Frisk och Gabriel Desjardins finns på skadelistan.
» Västerås Kalle Östman har gjort poäng i fem raka matcher.

» Läs mer på Västerviks hemsida

KARLSKOGA - MODO

Karlskoga är i bra form med nio segrar på de tolv senaste matcherna. Laget lär också vara extra taggade ikväll då legendaren Daniel Wessner ska hyllas.
– Han (Wessner) har betytt massor. Daniel har i alla år varit en stor ledare som burit klubben framåt, säger backen Henrik Larsson till Karlskogas hemsida.
För motståndet i Nobelhallen står MODO.
Sviter verkar vara gästernas grej i år. Sex raka förluster följdes av åtta raka matcher med poäng. Frågan är dock var som händer nu... för MODO står på två raka nederlag. Byggs en ny svit eller kan man få till ett trendbrott?
Senast blev det övertidsförlust mot Tingsryd.
– Man var väldigt besviken efter matchen mot Tingsryd. När vi gjorde en vidare analys ser vi att vi gjorde frånsteg från vårt sätt att spela ishockey. Vilket inte är okej någonstans. Det var för dålig kvalité och vi kom inte ut i vårt presspel, säger tränaren Björn Hellkvist till MODO:s hemsida.
– Vi får börja repetera igen och sätta ett bra betéende. Man får inte hänga upp sig för mycket och bara fokusera på det negativa heller.
Hellkvist vet vad som gäller mot BIK:
– Mot Karlskoga är det viktigt att man är lite elak mot sitt eget flyktbetéende. Man ska inte vilja fly därifrån utan man ska vilja ta sig an utmaningen. Det är viktigt att vi är stark med pucken, så att vi får spela i anfallszon.

Noterat:
» Karlskoga har Viktor Lang på skadelistan. Dessutom är Olle Eriksson Ek och Oskar Bäck iväg på JVM-förberedelser, det innebär att William Kias kommer in som backupmålvakt till Henrik Lundberg och att David Lilja ersätter Bäck i kedjan med Juliuz Persson och Fredrik Forsberg.
» MODO har backen Victor Aronsson på skadelistan. Tobias Enström fick en smäll senast och är ett frågetecken, men följer med till Karlskoga och spelar troligen, skriver allehanda.se.

» Läs mer på MODO:s hemsida
» Läs mer på Karlskogas hemsida