Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Pantern
PAN

Matchguide: Kan IKO förlänga segersviten?

29 december 2018 10:00

Lördag och sex matcher i Sveriges mest underhållande liga! Tar Oskarshamn sjunde raka trepoängaren? Vinner Leksand igen efter trendbrottet senast? Fortsätter Panterns fina bortaspel? Svaren kommer idag!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.15 Södertälje - Västerås, Scaniarinken
15.15 Almtuna - Karlskoga, Gränbyhallen
15.15 Karlskrona - Leksand, NKT-Arena Karlskrona
18.00 Västervik - Björklöven, Plivit Trade hallen
18.00 MODO - Pantern, Fjällräven Center
18.00 Oskarshamn - Vita Hästen, Be-Ge Hockey Center

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Västerås ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med David Berg, Södertälje, och Kalle Östman, Västerås.
» Spelarkorrarna Stefan Johansson, Södertälje, och Jimmie Jansson, Västerås, bjuder på inside-material.
» I första pausen diskuteras Västerås powerplay.
» I andra pausen gästar HockeyAllsvenskans ligachef Sonny Lundwall och berättar om hur HockeyAllsvenskan agerar när det förekommer hot och trakasserier.
» Alla mål från parallella matcherna Karlskrona-Leksand och Almtuna-Karlskoga.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

SÖDERTÄLJE - VÄSTERÅS

Mellandagshockey och hemvändarmatch brukar betyda fina publiksiffror för Södertälje så det väntas publikfest i eftermiddag när Västerås gästar Scaniarinken.
SSK har också en spirande form med tre segrar på de fyra senaste matcherna och radarpartet Nicolai Meyer och Sebastian Dyk är bra poängslag (duon har kombinerat in tolv poäng på de fyra senaste matcherna).
– Vi pratar mycket om jämnheten, säger tränare Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida om lagets fokus just nu.
Efter två raka förluster så studsade Västerås upp senast och svarade för en stark vändning mot AIK där man till slut vann efter övertid.
– Det går inte att bryta ihop efter en torsk, eller att tro att man är någonting efter en vinst heller. Vi har en ödmjukhet till alltihop, det är ett nyckelord vi använder här. Det är klart att det var roligt att vinna och en boost med så magisk stämning hemma mot AIK, sen att vi fick det avslutet också. Men jag tycker vi har haft en bra energi hela tiden, säger tränaren Thomas Paananen till vlt.se.

Noterat:
» Södertäljes frånvarolista har utökats med Stefan Gråhns. Sedan tidigare saknas Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg, Marcus Bohman, David Åslin och Ludwig Blomstrand. Junioren Lucas Feuk får chansen som extraforward.
» Västerås saknar alltjämt Fredrik Hetta, skriver vlt.se.
» Södertäljes duo Nicolai Meyer och Sebastian Dyk har kombinerat in tolv poäng på de fyra senaste matcherna.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

ALMTUNA - KARLSKOGA

4-2, 4-2.
Det är Karlskogas segersiffror mot Almtuna i säsongens två tidigare matcher. Båda de kamperna har spelats i Nobelhallen, nu är de dags för möte i Gränbyhallen.
Blir det trejde raka för BIK, eller revansch för Almtuna?
– Vi har mött dem två gånger borta den här säsongen och gjort ganska släta insatser. Vi är revanschsugna och vill komma upp i en högre nivå och avsluta året med en seger och kunna blicka framåt med en vinst i bagaget, säger Almtuna-tränaren Martin Gudmundsson till unt.se.
Hemmalaget föll borta mot Leksand senast, men har vunnit fyra av de sex senaste matcherna så formen känns skaplig.
Karlskoga förlorade mot Oskarshamn senast men hade innan dess tre raka segrar, så även värmlänningarnas form är bra.
Båda lagen brottas med frånvaro, inte minst BIK som har ett gäng frågetecken inför eftermiddagen:
– Vi har drabbats av lite nya skador och vet inte vilka som kommer att spela eller ej. Vi väljer att inte släppa något lag för ens senare imorgon (idag), säger tränaren Staffan Lundh till Karlskogas hemsida.

Noterat:
» Almtuna har fått addera Tobias Hage, axel, till skadelistan skriver klubben på sin hemsida. Sedan innan saknas Jesper Mångs och Jakob Ragnasson. Marcus Andersson, som är på tryout, kommer att spela matchen.
» Karlskoga saknar Olle Eriksson Ek och Oskar Bäck som spelar JVM samt Viktor Lang och Juliuz Persson som är skadade. Det finns även några frågetecken, meddelar Staffan Lundh via klubbens hemsida.
» Almtunas Tony Mårtensson har gjort tre mål på de två senaste hemmamatcherna.

» Läs mer på Almtunas hemsida
» Läs mer på Karlskogas hemsida

KARLSKRONA - LEKSAND

Leksand fick till ett efterlängtat trendbrott senast när man efter nio raka förluster lyckades 3-2-vinna mot Almtuna. Ny huvudtränaren Roger Melin fick därmed bli vinnare direkt.
Segerglädjen smolkades dock av den allvarliga skadan som Tobias Forsberg ådrog sig.
– Det är otroligt tråkigt för alla det som har hänt, och man tänker på Tobbe och hans familj hela tiden. Det gäller för oss alla att försöka hjälpa dem på bästa sätt nu, på deras villkor. Som lag gäller för oss att hantera det som har hänt och våga prata med varandra om det. Vi ska kriga för Tobbe imorgon (idag) mot Karlskrona, det lovar jag, säger backen Axel Bergqvist till Leksands hemsida.
Nu hoppas LIF också kunna bygga vidare på vinsten senast:
– Det är riktigt skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen, det var ju ett tag sedan sist... Nu gäller det att bygga vidare på det.
Karlskrona blandar och ger resultatmässigt men har två raka hemmavinster. Senast 2-1-vann laget mot Björklöven efter ett övertidsavgörande av kaptenen Marcus Paulsson.

Noterat:
» Karlskrona saknar alltjämt Kyle Osterberg som är knäskadad.
» Leksand saknade Mattias Nilsson, Mattias Ritola och Wilde Bröms senast.

» Läs mer på Leksands hemsida
» Läs mer på Karlskronas hemsida

VÄSTERVIK - BJÖRKLÖVEN

Västervik och Björklöven har exakt (!) samma formkurva inför mötet ikväll. Ser man över de fyra senaste matcherna så har lagen följande resultat: förlust (övertid), vinst, vinst, förlust (övertid).
– Björklöven har gjort det bra en lång tid. Framförallt det de har gjort bra är att de spelar tight försvarsspel och jobbar väldigt hårt. Vi måste steppa upp i arbetsmoral och närkampsspel och hela den biten. Framförallt att se till att pucken går fort för då ska vi kunna slå Björklöven, säger Västerviks tränare Mattias Karlin till vt.se.
Västervik fick stryk av Södertälje medan Björklöven åkte på en nit mot Karlskrona i den senaste omgången.
Löven-coachen Joakim Fagervall tar med sig en hel del från KHK-matchen:
– Arbetsinsatsen och prestationen. Vi spelar en bra hockey och det finns inget att klaga på i 5 mot 5 och boxplay. Vi för matchen långa stunder och det tycker jag att vi kan ta med oss. Ingen faller ur utan alla gör ett otroligt bra jobb. Vi spelar som vi vill spela och det är positivt. Förutom i powerplay där vi inte får ut vår potential just nu, säger han till klubbens hemsida.
Lagen har mötts två gånger i höst och Västervik vann första mötet efter ett straffavgörande medan Björklöven vann andra mötet med 3-0.

Noterat:
» Västervik har samma lag som senast. Andreas Frisk, skadad, och Trevor Mingoia, utlånad till Rögle, finns alltjämt på frånvarolistan.
» Björklöven spelade utan Mikko Pukka, Simon Backman, Oskar Stål Lyrenäs, Cody Murphy, Lukas Eriksson och Emil Norberg senast.
» Västerviks Kevin Schulze har gjort poäng i fem raka matcher.

» Läs mer på Västerviks hemsida

MODO - PANTERN

Efter fyra raka förluster så fick MODO till ett trendbrott senast när det blev en 1-0-vinst borta mot Vita Hästen.
Nu väntar hemmamatch mot Pantern.
– Pantern är ett fysiskt spelande lag som är väldigt riviga i sitt sätt att spela. Deras styrka är att de är ett kollektiv där alla jobbar väldigt hårt. Det kommer att bli en match mellan två lag som vill ha pucken där vi ska visa att vi är ett bra hemmalag som ska göra allt för att gå segrande ur striden, säger tränaren Björn Hellkvist till MODO:s hemsida.
Pantern är ett av HockeyAllsvenskans bästa bortalag. Man har två raka 4-1-segrar (båda på bortaplan) och 4-1-vann också i Fjällräven Center tidigare i höstas.
Coachen Viktor Stråhle är nöjd med hur man spelar nu.
– Vi har lyft taket ganska högt i vårt omklädningsrum, säger han till sydsvenskan.se, men vet också att ligan är ett maratonlopp:
– Det kommer vara jämnt in i det sista, det gäller att vara på tårna och haka på racet. Men fortsätter vi att lita på varandra och vårt system kommer det här att bli bra.

Noterat:
» MODO har backen Victor Aronsson långtidsskadad. Oscar Pettersson fick en smäll senast mot Vita Hästen och är ett frågetecken.
» Pantern har Ruben Rampazzo långtidsskadad. Senast spelade inte heller Valtteri Ilomäki, Axel Blomqvist och Filip Lennström.
» MODO:s Kalle Jellvert har gjort tre mål i de två senaste hemmamatcherna.

» Läs mer på MODO:s hemsida

OSKARSHAMN - VITA HÄSTEN

Serieettan Oskarshamn ångar på i tabelltoppen. Smålänningarna har tagit sex raka trepoängare och har målskillnaden 13-1 på de tre senaste matcherna.
– Det rullar inte på utan att man gör ett hårt arbete och det har killarna gjort och det har betalat av sig med poäng senaste tiden, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.
Någon hybris är det dock inte tal om:
– Det som hänt är historia nu, säger Åhlund.
Nu väntar hemmamatch mot tabelljumbon Vita Hästen som har en rakt motsatt formkurva med sju raka förluster och bara en vinst på de fjorton senaste matcherna.
Gapet upp till fast mark i tabellen har vuxit till hela femton poäng.
Hur mår gruppen...?
– Bra skulle jag inte säga, det vore fel när vi är där vi är. Samtidigt upplever jag att det finns en tro. Det upplevde jag från början och det gör jag också efter den här tiden. Men det är klart att det är lite tilltufsat här och där. I längden är det inte otur utan det är ännu hårdare jobb som behövs för att bli bättre, säger veteranbacken Daniel Josefsson till nt.se.

Noterat:
» Oskarshamn väntas matcha samma lag som senast, säger Håkan Åhlund. I förra matchen spelade inte Isak Pantzare, Anton Björkman och Joakim Hillding, plus Adam Åhman och Filip Sveningsson som är iväg på JVM.
» Vita Hästen saknade Wilhelm Westlund, Victor Lindman, Christopher Fish, Henrik Nyberg och Mattias Kalin i förra matchen.
» Oskarshamns Filiph Engsund har gjort mål i fyra raka matcher och nio poäng på de fem senaste matcherna.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida