Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Björklöven
IFB

Poängkungen hjälte för Södertälje igen

16 januari 2019 21:50

Poängkungen Nicolai Meyer avgjorde på övertid mot Björklöven och blev därmed på nytt stor segerhjälte för Södertälje.


BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Nicolai Meyers magiska säsong fortsätter.

Mot Björklöven klev dansken fram igen och blev matchvinnare efter att ha avgjort på övertid och lett Södertälje till en 2-1-seger.

Det avgörande målet kom bara 19 sekunder in på övertiden. Meyer fick ett friläge och snärtade in vinstpucken med ett fint skott.

25-åringen har nu gjort 44 poäng i vinter och leder poängligan med sex poängs marginal. Målet mot Löven var hans 20:e fullträff och han är först i ligan att nå den platån den här säsongen.

Meyer har också visat sig vara en spelare som kliver fram i rätt lägen. Målet mot Löven var hans sjunde matchvinnande mål den här säsongen och med den noteringen är han bäst i ligan.

Björklöven såg annars ut att vara på väg mot en seger då man ledde med 1-0 tills slutminuterna. Med dryga minuten kvar kunde SSK dock 1-1-kvittera efter att Mikael Ahlén styrt in en puck i powerplay, ett mål som räddade en poäng och som tack vare Meyer till slut förvandlades till två poäng.

Södertälje, som hade fint målvaktsspel av Alexander Sahlin, plockade poäng för sjunde matchen i följd och är nu uppe som femma i tabellen.

Björklöven har förlorat sex av de sju senaste matcherna.

MATCHFAKTA

SÖDERTÄLJE - BJÖRKLÖVEN 2-1 (OT)
Periodsiffror: 0-0, 0-1, 1-0, 1-0
Skott: 33-23

Målskyttar Södertälje: Mikael Ahlén, Nicolai Meyer

Målskyttar Björklöven: Jacob Andersson

Statistik: Södertälje - Björklöven

BILDER

HIGHLIGHTS


SOCIALA MEDIER