Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Leksand
LIF

Matchguide: Utökar AIK den mäktiga sviten?

13 februari 2019 10:00

Onsdag och sex matcher i Sveriges mest underhållande liga! Tar AIK poäng för fjortonde matchen i rad? Lyckas Leksand ta åtta raka segrar? Fortsätter segertåget för Karlskoga? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

18.00 Vita Hästen - Oskarshamn, Himmelstalundshallen
19.00 Södertälje - Västerås, Scaniarinken
19.00 Karlskrona - Leksand, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Pantern - MODO, Malmö Isstadion
19.00 Tingsryd - AIK, Nelson Garden Arena
19.00 Almtuna - Karlskoga, Gränbyhallen

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Västerås ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Nicklas Grossmann, Södertälje, och Kalle Östman, Västerås.
» Även fokus på matchen mellan Karlskrona och Leksand.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen är det dags för del fyra i Fredrik Wargs intervjuserie "Wargen Kommer", denna gång med Kenny Jönsson.
» I andra pausen pratar C More-experten Mike Helber om ekonomin i klubbarna i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

VITA HÄSTEN - OSKARSHAMN

Trots ett lyft under 2019 så har jumbon Vita Hästen svårt att förbättra läget i tabellen. Med åtta omgångar kvar skiljer det alltjämt tio poäng upp till negativa kvalstrecket.
Hemmaformen är väldigt bra för tillfället. Vita Hästen har vunnit fem av de sex senaste kamperna i Himmelstalundshallen.
Ikväll kommer serietvåan Oskarshamn på besök.
Smålänningarna har spelat sex raka bortamatcher utan att ta någon trepoängare, och söker en ett trendbrott på bortais.
IKO har tagit åtta av nio poäng i matcherna mot Vita Hästen under säsongen.
– Det har varit väldigt jämna matcher mot Hästen tidigare. Skillnaden är väldigt liten i varje match men över 52 omgångar blir det större och det är det som syns i tabellen. Hästen började dåligt men tittar man på senaste tiden vinner dom ungefär varannan match. Hästen har många skickliga spelare och är duktiga i power play så där får vi se upp, säger assisterande tränaren Fredrik Hallberg till Oskarshamns hemsida.

Noterat:
» Vita Hästen har Henrik Rommel avstängd. Senast spelade inte heller Henrik Nyberg, Mattias Kalin och Simon Krekula.
» Oskarshamn har samtliga spelare utom Anton Björkman tillgängliga. De betyder att en back och en forward hamnar utanför laget ikväll.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida

SÖDERTÄLJE - VÄSTERÅS

Fem raka förluster - och nu ligger platsen i Slutspelsserien i farozonen. Det är fakta för Södertälje som är nere i en svacka.
Vad krävs för en vändning...?
– Det är ganska enkelt. Vi måste börjar göra det vi pratar om där inne hela tiden. Det är många smågrejer som vi kan göra bättre som ändrar matchbilder otroligt mycket. Det är mycket som vi inte gjort på sista tiden. Vi måste bli rejälare, täcka skott, vara hårdare framför mål, vara rejälare framför mål och visa lite jävlar anamma. Det har vi inte gjort på slutet, så nu ska vi upp och visa vad vi går för, säger målvakten Alexander Sahlin till Södertäljes hemsida.
SSK är just nu åtta i tabellen och har den sista platsen i SHL-kvalet, men nian Björklöven är bara målskillnad efter.
Ikväll väntar hemmamatch mot seriefemman Västerås som förlorat de två senaste matcherna efter mindre bra prestationer där laget har fått en del kritik.
– Vi behöver hitta tillbaka till vårat spel igen. Sen vare sig man är supporter, tränare eller spelare så får man leva i den här världen. Det är svart eller vitt, vinst eller förlust, det är så vi blir bedömda. Kan man hantera vinster på ett bra sätt så måste man kunna hantera förluster också, säger tränaren Thomas Paananen till vlt.se.

Noterat:
» Södertälje får in både Hugo Gustafsson och Axel Andersson som varit iväg på landslagsuppdrag plus Mikael Ahlén som är spelklar efter skada. Emil Bejmo och Marcus Bohman saknas på grund av skador medan Jacob Spångberg, Marcus Karlström, Lindsay Sparks och David Åslin just nu är utanför laget. SSK har lånat in målvakten Isak Wallin från Mora och han är uttagen i truppen tillsammans med Alexander Sahlin vilket innebär att George Sörensen får vila.
» Västerås gör en ändring i laget: Anthon Eriksson får chansen i tredjekedjan och Gustav Lindberg får vila.
» Södertäljes Nicolai Meyer har gjort mål i tre raka matcher.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

KARLSKRONA - LEKSAND

Leksands segersvit är nu uppe i sju raka segrar. Framgångarna har tagit dalalaget upp till den fjärdeplats i tabellen och nu är man bara två pinnar efter trean Karlskoga.
En tredjeplats i tabellen innebär fler bonuspoäng i Slutspelsserien, så placeringarna är viktiga inför fortsättningen.
Ikväll väntar bortakamp mot Karlskrona.
– Det blir ingen enkel match, men vi är redo att göra det som krävs, säger backen Kevin Schulze till Leksands hemsida.
Schulze värvades från Västervik förra veckan och gör ikväll debut för sin nya klubb.
– Allt har gått väldigt snabbt, så det har liksom bara varit att hänga med, haha. Men jag gillar verkligen Leksand som ort, det är mysigt här. Alla i laget har verkligen fått mig att känna mig välkommen här, så det är väldigt lätt att trivas, säger Schulze.
Karlskrona är starka hemma där man har poäng i sex raka matcher varav fem är vinster.
– Det (Leksand) är ett bra lag, men jag tror att vi har en bra chans. De är uppe i det blå nu och har vunnit många matcher. Vad vore bättre än att stoppa deras svit på vår hemmaplan och inför vår publik, säger backen Nick Pageau till blt.se.

Noterat:
» Leksand har värvar Kevin Schulze från Västervik och han gör debut ikväll. Hugo Enock saknas på grund av en skada och Lucas Nordsäter vilas troligen efter en smäll mot huvudet senast, skriver dt.se..
» Karlskrona har ingen frånvaro. Johan Schreiber är återigen utlånad till Krif.
» Leksands Mattias Ritola har gjort mål i två raka matcher.

» Läs mer på Leksands hemsida

PANTERN - MODO

Pantern har tagit fem av sex poäng i de två senaste matcherna (segrar mot Karlskrona och Tingsryd) vilket förbättrat läget i tabellen. Laget är elva i sammandraget och nu skiljer hela sju poäng ner till Almtuna under negativa kvalstrecket.
– Vi har hamnat lite i vinnarposition. Alla matcher är viktiga nu. Det finns 24 poäng kvar att spela om, vi får ta match för match, säger tränaren Viktor Stråhle till sydsvenskan.se.
Pantern är ligans sämsta hemmalag, men har ändå tagit poäng i sex av de åtta senaste hemmakamperna, och är på gång även på hemmais.
Ikväll väntar hemmakamp mot MODO som är i bra form med fem segrar på de sju senaste matcherna.
Laget är sexa i tabellen, har hela tio poäng ner till niondeplatsen och bara fem poäng upp till tredjeplatsen.
– Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge. Den här apan som suttit på ryggen innan, den är borta nu och det är lite ledigare och skönare moves ute på isen, säger tränaren Björn Hellkvist till klubbens hemsida.

Noterat:
» Pantern hade inte Ruben Rampazzo, Axel Blomqvist och Filip Lennström med i senaste matchen. Andreas Heier har lämnat klubben.
» MODO får tillbaka både Linus Lundin och Mattias Norlinder efter sjukdom respektive skada, och därmed är det bara Victor Aronsson, handskadad, som saknas.
» MODO:s Joakim Hagelin har gjort poäng i sex av de sju senaste matcherna.

» Läs mer på MODO:s hemsida

TINGSRYD - AIK

Tingsryd hemma och borta är två skilda lag just nu. Hemma har Taif poäng i sex raka matcher (fyra vinster) medan det blivit sju raka förluster på bortais.
Ikväll väntar hemmamatch mot serieettan AIK.
– AIK är ett riktigt bra lag som nu är på hugget när det börjar närma sig slutspel. För oss gäller det att behålla energin som vi haft i många hemmamatcher och hålla oss till gameplanen. AIK är bra att vända spelet snabbt och vi måste vara täta i mittzonen, säger tränaren Larry Pilut till smp.se.
AIK är i fin form. Laget har fyra raka vinster med totala målskillnaden 20-7 och har dessutom poäng i tretton raka matcher. Laget har vunnit alla mötena mot Tingsryd under säsongen.
Tränaren Tomas Mitell menar ändå att det blir en svår match ikväll:
– Det blir tufft, man åker inte bara dit och vinner. Det blir viktigt att vara mentalt förberedda och sugna på att köra. Det kommer inte handla om så mycket taktiska finesser, utan om att vara redo att ta en smäll och ge en smäll, för det kommer krävas, säger han till hockeypuls.se.

Noterat:
» Tingsryd får tillbaka backarna Joonas Valkonen och Robin Olsson som saknades senast, skriver smp.se.
» AIK gjorde klart med backen Brian Cooper förra veckan men han är ännu inte spelklar, skriver hockeypuls.se. Mathias From och Johannes Jönsson finns på skadelistan.
» Tingsryds Kim Tallberg har gjort fem poäng på de två senaste hemmamatcherna.

ALMTUNA - KARLSKOGA

Almtuna har det fortsatt jobbigt. Laget är näst sist i tabellen, har förlorat nio av de tio senaste matcherna och har bara gjort ett mål på de två senaste kamperna.
Ikväll väntar hemmamatch mot Karlskoga.
Värmlänningarnas form är desto bättre och laget har vunnit tre raka matcher och avancerat upp till tredjeplatsen i tabellen.
– Nu gäller det bara att fortsätta som vi gör. Vi är inne i en bra trend och det gäller att ta en match i taget. Vi har visat nu att vi kan störa vilket lag som helst men det är en jämn serie och vi ska försöka ta så många poäng som bara möjligt, säger forwarden Fredrik Forsberg till klubbens hemsida.
BIK vann säsongens två första möten mot Almtuna, men förlorade senaste drabbningen.
– Almtuna spelar ett tajt försvarsspel. Det gäller att vi är heta framför deras målbur och ger oss möjligheten att trycka in några puckar, säger tränaren Staffan Lundh.

Noterat:
» Almtuna har samma lag som senast. Jesper Mångs och Tobias Hage missar resten av säsongen på grund av skador.
» Karlskoga har fått tillbaka David Lilja som varit på landslagsuppdrag. Viktor Lang och Mikael Eriksson är på skadelistan och SHL-lånet Linus Lindström har åkt tillbaka till Skellefteå, skriver klubben på sin hemsida.

» Läs mer på Almtunas hemsida
» Läs mer på Karlskogas hemsida