Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Södertälje
SSK

Södertälje tillbaka på kvalplats efter seger

20 februari 2019 21:20

Christopher Liljewall sköt dubbla mål mot Vita Hästen och segern för Södertälje innebär att laget är tillbaka på åttondeplatsen i tabellen.


BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Igår tappade Södertälje åttondeplatsen i tabellen till Västervik.

Under onsdagskvällen tog laget tillbaka åttondeplatsen - och man gjorde det via en solid 5-2-vinst borta mot Vita Hästen.

Nicolai Meyer och Sebastian Dyk har snott de flesta rubrikerna i SSK:s toppkedja under säsongen, men nu var det tredjelänken Christopher Liljewall som stod i centrum med dubbla mål. Han gjorde 3-1 i slutet av den andra perioden och utökade sedan till 5-1 i den tredje perioden.

Meyer och Dyk noterade varsin assist på Liljwalls mål - och duon kombinerade också in ett eget mål när Dyk fanns med i förarbetet till Meyers 1-0-kasse. Totalt sex poäng från toppkedjan alltså.

Alexander Sahlin var tillbaka i SSK-kassen efter att ha stått vid sidan om i två matcher. Han räddade 25 av 27 skott och noterade en räddningsprocent på 92,6 %.

Vita Hästen hade innan förlusten fyra raka hemmasegrar. Tabelljumbon har åtta poäng upp till negativa kvalstrecket med bara femton poäng kvar att spela om.

MATCHFAKTA

VITA HÄSTEN - SÖDERTÄLJE 2-5
Periodsiffror: 0-0, 1-3, 1-2
Skott: 27-38

Målskyttar Vita Hästen: Marcus Eriksson, Erik Borg

Målskyttar Södertälje: Christopher Liljewall 2, Nicolai Meyer, Sebastian Höglund, Hugo Gustafsson

Statistik: Vita Hästen - Södertälje

BILDER

HIGHLIGHTS


SOCIALA MEDIER